AVAS vinde la licitatie complexul Neptun

Joi, 18 Ianuarie 2007, ora 01:09
1094 citiri

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) vinde, prin licitatie publica, complexul Neptun, informeaza un comunicat al institutiei.

Potrivit AVAS, care este actionarul majoritar al societatii, cu 54 la suta din capitalul social, a decis sa mandateze reprezentantul sau in Adunarea Generala a Actionarilor firmei Olimp Estival 2002, pentru a vota vanzarea complexului Neptun (hotel, restaurant si piscina). Societatea este intr-o situatie economica dificila, avand foarte multe datorii, iar incasarile nu sunt suficiente nici pentru platile curente.

Vanzarea activului se va realiza printr-o licitatie publica ce va avea loc la sfarsitul primaverii. Pretul de pornire va fi stabilit de catre un evaluator independent, pe baza unui raport de evaluare. Evaluatorul va fi selectat tot prin licitatie publica, pentru o maxima transparenta a tranzactiei, este mentionat in comunicat.

'Va fi o licitatie cu strigare, foarte transparenta. In urma semnarii contractului de vanzare-cumparare si incasarea pretului pe acest activ, banii vor intra in societate, se vor plati datoriile acesteia si va ramane, speram noi, si un numerar necesar investitiilor urgente pentru complexul din Olimp. Concomitent, societatea va fi pregatita pentru privatizare, urmand sa fie scoasa la vanzare probabil la sfarsitul primaverii', a declarat presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

Conform comunicatului AVAS, banii obtinuti astfel vor fi folositi atat pentru plata datoriilor societatii cat si pentru investitii in celelalte active ale societatii din Olimp. Este vorba despre hotelurile Amfiteatru, Belvedere si Panoramic.

'Ca sa salvam de la faliment aceasta societate am luat decizia vanzarii unuia dintre active. Prima data am incercat sa obtinem un credit bancar, ipotecand unul dintre hoteluri, astfel incat sa ne platim datoriile restante si sa asiguram fluxul de numerar pentru datoriile curente. Din pacate, nici una dintre banci nu a fost de acord sa ofere acest credit. O sa apelam la varianta care ne-a ramas la indemana pentru a salva de faliment societatea. Vom vinde hotelul din Neptun, singurul care nu este ipotecat', a adaugat presedintele AVAS.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)