Aurelian Dochia: monitorizarea companiilor de FMI nu a dat niciun rezultat

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 12:50
1583 citiri
Aurelian Dochia: monitorizarea companiilor de FMI nu a dat niciun rezultat

Programul de monitorizare a unor companii incheiat de Guvern cu Fondul Monetar International (FMI) nu a dus dupa doi ani la niciun rezultat, iar arieratele acestor societati au crescut, afirma Aurelian Dochia, consultant financiar la firma de consultanta Concept, transmite Mediafax.

"Programul de monitorizare cu FMI dupa doi ani nu a dus la niciun rezultat, arieratele lor au crescut de la 23,1 miliarde de lei la 24,9 miliarde de lei", a declarat Dochia la conferinta MEDIAFAX Talks about the Restructuring of Loss-Making Companies.

Dochia afirma ca programele intocmite de Guvern nu fac decat sa evite restructurarea acestor companii.

"Prin aceste programe se reesaloneaza datorii, apoi aceste datorii se sterg sau sunt tranformate in actiuni, ceea ce ascunde situatia reala a acestor societati. Apoi, prin programele de restructurare multe societati cu pierderi sunt subventionate", a continuat el.

Consultantul financiar a adaugat ca anul trecut 37% din subventiile acordate de Guvern au fost directionate catre firme de stat cu pierderi.

"Nu cumva aceasta subventionare este o forma de ipotecare a unor sectoate care au sanse de supravietuire?", a mai spus Dochia.

#aurelian dochia, #companii, #fmi, #monitorizare companii , #Ipoteca