ANPC a amendat bancile cu 1,66 milioane lei

Marti, 15 Martie 2011, ora 14:00
1389 citiri
ANPC a amendat bancile cu 1,66 milioane lei

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a efectuat in cursul lunii februarie verificari la 344 de puncte de lucru ale bancilor, in urma carora s-au aplicat, pentru abaterile constatate, 101 amenzi contraventionale, in valoare totala de 1,66 milioane lei si 103 avertismente, transmite NewsIn.

Astfel, potrivit unui comunicat transmis marti de ANPC, in cursul lunii februarie s-a desfasurat o actiune tematica de verificare a respectarii prevederilor legale la incheierea contractelor de credit pentru consumatori, cu sau fara ipoteca, de catre societatile bancare.

"La nivel national au fost verificate 344 de puncte de lucru ale societatilor bancare. Pentru abaterile constatate s-au aplicat 101 amenzi contraventionale, in valoare totala de 1.664.500 lei si 103 avertismente.

Totodata, s-a dispus remedierea deficientelor constatate si aducerea la conformitate a contractului de credit, in termen de 15 zile", se spune in comunicat.

Printre aspectele constatate se numara faptul ca bancile nu eliberau raspunsuri cu privire la cererile depuse de consumatori privind acordarea sau neacordarea creditelor, nu puneau la dispozitia consumatorilor si varianta graficului de rambursare cu rate descrescatoare, iar consumatorii nu erau informati cu privire la dreptul de a alege modalitatea de rambursare a creditului prin rate fixe sau prin rate descrescatoare.

#anpc, #banci, #amenzi, #verificari , #Ipoteca