Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vestul Capitalei devine mai interesant decat Pipera pentru dezvoltatorii de spatii de birouri

Vestul Capitalei devine mai interesant decat Pipera pentru dezvoltatorii de spatii de birouri

Baneasa si Pipera vor continua sa atraga proiecte de spatii de birouri, dar problemele de infrastructura limiteaza potentialul zonei, vestul Capitalei devenind astfel tot mai interesant pentru dezvoltatori, sustine seful departamentului comercial al CB Richard EllisIEurisko, Catalina Jigman. "Partea de vest a Bucurestiului a devenit noua zona pentru dezvoltarea cladirilor de birouri, aceasta beneficiind de mijloace de transport in comun si de o infrastructura mai buna decat in Pipera. Trend-ul a inceput in 2006 si a fost confirmat anul trecut prin livrarea a 55.000 de metri patrati distribuiti in doar cinci cladiri de birouri", a adaugat reprezentantul companiei CB Richard EllisIEurisko.


Potrivit acesteia, cresterea ofertei pe piata spatiilor de birouri din Bucuresti a continuat in primele trei trimestre ale anului curent, estimandu-se ca un numar de 304.000 mp sa fie livrat pana la finele anului. Astfel, printre cele mai mari cladiri de birouri livrate in primele 9 luni ale anului se numara: faza 1 a business park-ului Sema Parc (aproximativ 14.600 mp), Upground Office Building- faza 1 (40.000 mp) sau Baneasa Business & Technology Park-faza 1 (26.000 mp).


In ceea ce priveste tranzactiile incheiate pe segmentul spatiilor de birouri de compania CBRE in prima jumatate a anului 2008, acestea au asigurat companiei pozitia de lider in clasamentul Europei Centrale si de Est (cu exceptia Moscovei). Astfel, dintr-un total de 836.169 mp de spatii de birouri inchiriati, CBRE a tranzactionat un numar de 142.949 mp, JLL - 112.930 mp, C&W - 54.408 mp, DTZ - 71.535 mp si Colliers - 59.911mp.


CB Richard Ellis Eurisko este una din cele mai mari companii de servicii imobiliare comerciale din Romania. In februarie 2008 Eurisko Consulting a fost achizitionata de CB Richard Ellis Group, Inc. CB Richard Ellis este o companie listata la S&P 500, cu sediul central in Los Angeles, fiind cea mai mare firma de servicii comerciale in real estate din lume (raportat la incasarile din 2007).


Cu peste 29.000 de angajati, compania deserveste proprietarii de active imobiliare, investitorii si chiriasii prin intermendiul celor peste 300 de birouri din intreaga lume (exclusiv companiile afiliate). CB Richard Ellis ofera consultanta strategica si executorie pentru vanzarea sau inchirierea proprietatilor, servicii corporatiste, managementul proiectelor, proprietatilir si altor facilitati, consultanta in materie de credite ipotecare, estimare si evaluare, planuri de dezvoltare, managementul investitiei, precum si cercetare si consultanta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2346 ori