Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proiectul imobiliar Baneasa asteapta oferte pentru parcul de afaceri

Proiectul imobiliar Baneasa asteapta oferte pentru parcul de afaceri

Primele doua cladiri de birouri din cadrul Baneasa Business & Technology Park, parte a proiectului imobiliar Baneasa, vor fi finalizate la inceputul anului 2007 si vor insuma 30.000 de metri patrati, printr-o investitie estimata la 35 de milioane de euro.Baneasa Business & Technology Park este un centru de afaceri dezvoltat intr-o zona cu grad redus de poluare, ce ofera un sistem inteligent de administrare si o modalitate eficace compartimentare si folosire a spatiului inchiriat.

Baneasa Business & Technology Park este un nou concept de parc de afaceri, care se va dezvolta in cinci faze, pe o perioada de cinci ani, pe o suprafata de teren de 12 hectare si va cuprinde 11 cladiri de birouri din clasa superioara, cotata in mediile de specialitate sub denumirea de clasa A si A+. Parcul de afaceri va fi dezvoltat pe o suprafata de 160.000 mp.

A"Piata spatiilor de birouri de calitate din Bucuresti este inca subdimensionata in comparatie cu alte piete din Europa Centrala si de Est. Decalajul dintre cererea mare si oferta limitata de spatii de birouri de pe piata bucuresteana genereaza o rata de neocupare foarte mica. Baneasa Business & Technology Park este un complex inovativ de birouri, fara concurenta pe piata in acest moment datorita suprafetei si conceptului de integrare urbana alaturi de o zona rezidentiala si un complex comercialA", a declarat Nicoleta Radu, managerul departamentului de inchirieri din cadrul Baneasa Business & Technology Park. A"Din acest spatiu, cladirile si elementele de infrastructura vor ocupa circa 30-35%, iar restul va fi spatiu verdeA", a precizat Vlad Cavarnali, consultant pe partea de arhitectura in acest proiect. Potrivit domniei sale, investitia pe componenta de mediu va fi de circa 20% din valoarea totala a proiectului, estimata la 250 de milioane de euro. Finantarea urmeaza sa fie asigurata din credite bancare si sumele reinvestite de dezvoltatori.

Chirie de 17 euro/mp

A"Baneasa Business & Technology Park aduce un plus de spatii de birouri de calitate, livrate in etape definite pe urmatorii ani, iar finalizarea acestui proiect faciliteaza cresterea numarului de investitori din Uniunea Europeana pe piata romaneasca, contribuind astfel la imbunatatirea potentialului economic al RomanieiA", a adaugat Nicoleta Radu. Situat in partea nordica a Bucurestiului, considerata cea mai solicitata zona pentru spatiile de birouri, complexul se adreseaza atat companiilor internationale care fie isi relocheaza sau isi extind activitatea, fie isi infiinteaza noi filiale sau centre operationale regionale in Bucuresti, cat si companiilor locale care, ajunse la maturitate, doresc spatii adecvate de birouri.

A"Am inceput deja discutii cu mai multe firme interesate sa inchirieze birouri in cadrul parcului de afaceri. Peste 400 de companii au primit brosura de prezentare a proiectului si speram sa semnam cat mai repede primul contract de inchiriere. Procesul de negociere pentru contracte de inchiriere a cladirilor de birouri este, in domeniul imobiliar, unul foarte lung, datorita politicilor interne pe care le are fiecare companie si pentru ca negocierea in sine dureaza multA", a precizat managerul departamentului inchirieri. In luna decembrie vor demara lucrarile de constructie la primele doua cladiri, urmand ca, etapizat, sa inceapa si constructia celorlalte. Imobilele vor avea o suprafata utila de 26.000 de metri patrati si vor putea fi inchiriate la un pret de circa 17 euro/mp, suma la care vor fi adaugate plata TVA si a serviciilor de intretinere.

Lanturile hoteliere vor sa fie prezente

Centrul de afaceri Baneasa Business & Technology Park este dezvoltat intr-o zona cu grad redus de poluare, in care cladirile sunt orientate catre Drumul National 1 si sunt construite eficient, oferind un sistem inteligent de administrare si o modalitate eficace de compartimentare si folosire a spatiului inchiriat. Fiecare cladire are parcare subterana, suprafata fatadelor de sticla este hidro si termoizolanta, iar geamurile duble ale ferestrelor sunt prevazute cu dispozitive de control solar. Numarul locurilor de parcare este calculat conform necesitatilor din acest moment de pe piata: 267 de locuri de parcare in prima faza, respectiv un loc de parcare la 48 mp utili de birouri. Spatiile de birouri vor beneficia de toate facilitatile de telecomunicatii prin fibra optica, inclusiv televiziune digitala si acces la Internet de banda larga.

Parcul de afaceri de la Baneasa propune un tip nou de sediu de firma si este cel mai modern complex de birouri livrat pe piata din Romania. A"Dezvoltat intr-o zona verde, generoasa, si pozitionat la portile Bucurestilor, Baneasa Business & Technology Park va fi unul dintre cele mai importante proiecte de acest tipA", este de parere Mike Lloyd, CEO Baneasa Investments. Parcul de afaceri va cuprinde, de asemenea, un hotel cu 300 de camere si centru de conferinte, restaurante, baruri, cafenele si un club de sport. A"Am avut manifestari de intentie din partea lanturilor hoteliere pentru hotelul din cadrul proiectului nostru, insa nu am luat inca nici o decizie. Dezvoltarea se va adresa insa zonei de business si acestei categorii de businessA", a declarat Michael Lloyd.

Investitie de 1,2 miliarde euro

Proiectul Baneasa este cel mai amplu concept de dezvoltare urbana din Europa Centrala si de Est. Cu o suprafata care reprezinta 1% din totalul Bucurestiului (221 hectare), proiectul presupune o investitie de aproximativ 1,2 miliarde euro, esalonata in zece ani. Planificarea si proiectarea au inceput in anul 2000, pana in prezent fiind investiti 22 milioane euro. Proiectul Baneasa a fost initiat de Baneasa Investments, companie care a luat fiinta in anul 2000, ca un parteneriat intre Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Bucuresti - care detine 49,88% din capital - si o serie de investitori privati care detin impreuna 50,12% din capital.

George Stoica

Saptamana Financiara

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1041 ori