Muta-te aproape de locul de munca. Cat e chiria in Pipera ori Baneasa?

Marti, 19 Iunie 2012, ora 08:31
2568 citiri
Muta-te aproape de locul de munca. Cat e chiria in Pipera ori Baneasa?

Daca in strainatate numarul persoanelor care prefera sa inchirieze o locuinta in raport cu cele care prefera sa cumpere un aparatament ori casa este mult mai mare, in Romania titlul de proprietate a unei locuinte are cea mai mare importanta, in ciuda inconvenientelor unei locuinte fixe.

Flexibilitatea alegerii unui apartament in aceeasi zona in care se afla locul de munca este un mare avantaj de care profita in special tinerii. Scurtarea timpului petrecut in trafic sau evitarea ambuteiajelor de pe arterele principale este importanta mai ales pentru cei care lucreaza in zone infloritoare pentru mediul de business, precum Pipera ori Baneasa.

Business24 s-a interesat si a aflat care sunt cele mai ieftine si cele mai scumpe chirii din zonele mai sus mentionate pe portalul Imobiliare.ro.

Cea mai mica chirie din zona Pipera este de 300 de euro/luna, iar apartamentul are doua camere si se afla intr-o vila afata intr-un complex rezidential terminat in 2011. Imobilul are 57 de metri patrati.

Vizavi de Scoala Americana se afla un alt apartament de doua camere scos la inchiriat, pentru care trebuie scos din buzunar 350 de euro lunar la care se adauga TVA. Aflat intr-un alt complex rezidential din zona Pipera-Voluntari finalizat anul trecut, apartamntul de doua camere are o suprafata utila de 72 mp, terasa de 24 de metri patrati, doua bai si o bucatarie mobilata si utilata.

In aceeasi zona, in complexul rezidential Cosmopolis, se afla un alt apartament, de data aceasta de trei camere, pentru care trebuie platiti lunar 380 - 400 de euro lunar.

La polul opus se afla apartamente de 4 camere pentru 1.500 de euro plus TVA pe luna, aflate intr-un complex rezidential de langa scoala americana. Imobilul are 260 de metri patrati.

Baneasa extremelor: De la 230 de euro, la 7.500 euro

Si in Baneasa chiriile sunt la fel de piperate. Pentru un apartament de doua camere de doar 36 de metri patrati se cer 230 de euro. Pentru o garsoniera de 42 mp dintr-un bloc din 1986 se cer 300 de euro lunar, in timp ce pentru o alta garsoniera amplasata intr-o cladire de vizavi de restaurantul Cocosatul se cer tot 300 de euro.

Pentru cei cu ceva bani in cont sau pentru multinationalele cu sefi care vin in vizita des, se gasesc si apartamente de lux. Spre exemplu, cel mai scump imobil din aceasta zona este un penthouse de lux aflat intr-un complex exclusivist din mijlocul padurii Baneasa. Penthouse-ul se intinde pe 303 metri patrati, iar terasa pe alti 330 mp, include un living mare, o bucatarie, o baie si un grup sanitar, un birou, trei dormitoare, din care unul are inca o baie proprie. De asemenea, pe terasa se gaseste un jacuzzi pentru sase persoane. Chiria lunara pentru un astfel de imobil este de 7.500 de euro.

Pentru un alt penthouse din complexul rezidential Privighetorilor din Baneasa se ver 2.500 de euro lunar. Apartamentul de lux ocupa o suprafata de 225 metri patrati, impartiti in trei dormitoare, trei bai, living, bugatarie si un balcon.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#chirie Bucuresti Pipera, #chirie Bucuresti Baneasa, #lucru aproape casa, #pret chirie , #Inchirieri