Indicatorii pentru operarea si mentenanta Stadionului National, respinsi de CGMB

Joi, 26 Mai 2011, ora 15:37
5143 citiri
Indicatorii pentru operarea si mentenanta Stadionului National, respinsi de CGMB

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a respins, joi, proiectul de hotarare privind indicatorii tehnico-economici pentru operarea si mentenanta viitorului Stadion National, conform carora arena ar urma sa devina rentabila incepand din al treilea an de exploatare, relateaza NewsIn.

Aprobarea acestor indicatori era necesara pentru demararea procesului de concesionare pe 40 de ani a serviciilor de la stadion, se arata in studiul de fundamentare.

Practic, indicatorii cu pricina le arata celor interesati de concesiune o suma minima la care se pot astepta din exploatarea stadionului.

Conform indicatorilor, din organizarea de evenimente s-ar putea obtine, in primul an, 1,6 milioane de euro, iar in al saselea an de exploatare, patru milioane de euro.

La aceste sume ar urma sa se adauge alte venituri operationale de 0,9 milioane de euro in primul an si 1,5 milioane in al saselea an.

Dupa scaderea costurilor cu personalul, curatenia, intretinerea si energia, ar rezulta un minus de 578.000 de euro in primul an si de 132.000 euro in al doilea an.

Apoi se trece pe profit: 15.000 de euro in al treilea an si 1,3 milioane de euro in al saselea an. Veniturile nu includ eventuale incasari din inchirierea stadionului.

Firma catre care va fi concesionat stadionul va avea ca sarcina si interes sa sporeasca veniturile, din care o parte vor veni, prin redeventa, Primariei Capitalei.

Lucrarile la stadion au inceput in toamna lui 2007 si sunt in curs de finalizare. Construit dupa modelul arenei din orasul german Frankfurt, stadionul se va numi National Arena si va avea 55.000 de locuri.

Stadionul va fi inaugurat la 10 august, cu meciul de fotbal Romania-Argentina, iar in 2012 va gazdui finala UEFA Europa League. 

#stadionul national, # mentenanta stadionului national, # exploatare stadionul national , #Inchirieri