Inca un dezvoltator renunta la investitii de 500 milioane euro in Romania

Joi, 23 Iulie 2009, ora 10:00
1256 citiri
Inca un dezvoltator renunta la investitii de 500 milioane euro in Romania

Dezvoltatorul imobiliar cu capital britanic Westhill, care anuntase in urma cu un an planuri de investitii de aproximativ 500 mil. euro pentru Romania, a iesit de pe piata locala, dupa ce contractul de dezvoltare a mall-ului Zenith din Ploiesti a fost reziliat de catre beneficiarul proiectului, fondul de investitii Lewis Charles.

Britanicii au compactat in 2006 teren in suprafata de zece hectare in Ploiesti, langa DN 1, pentru care au platit in total 14 mil. euro. Lotul a fost cumparat ulterior de Lewis ­Charles, care urma sa vina cu fondurile necesare dezvoltarii unui centru comercial in parteneriat cu Westhill. In martie 2009, fondul de investitii a vandut proiectul companiei irlandeze Blackpearl Property, pentru o suma modica.

Westhill trebuia sa dezvoltate in Romania mall-ul Zenith, al carui cost total de dezvoltare a fost estimat initial la 140 mil. euro. Proiectul urma sa aiba o suprafata inchiriabila de peste 58.000 mp, grupata pe trei etaje. Compania a estimat la lansarea proiectului ca acesta va fi finalizat in 2010.

Totodata, la finalizare, 50% din profitul adus de mall vor reveni fondului britanic. La lansarea pe piata a centrului s-a anuntat ca au fost semnate precontracte pentru 49% din suprafata inchiriabila, la o chirie medie de 20,5 euro/mp. Procesul de inchiriere a fost asigurat de companiile de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield si King Sturge.

La momentul lansarii mall-ului, estimarile Westhill aratau ca valoarea de piata a proiectului era de circa 300 mil. euro, la un yield de 7%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Westhill, # Zenith, # investitii, # romania , #Inchirieri