Guvernul amana pentru 2011 introducerea certificatului energetic pentru locuinte

Marti, 29 Decembrie 2009, ora 15:59
2216 citiri
Guvernul amana pentru 2011 introducerea certificatului energetic pentru locuinte

Guvernul a decis sa amane cu un an, pana la 1 ianuarie 2011, aplicarea legii care impune introducerea certificatului energetic la vanzarea sau inchirierea de locuinte, arata o ordonanta de urgenta a Executivului, informeaza NewsIn.

"Prevederile articolului 23 din legea nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, referitoare la elaborarea certificatelor de performanta energetica a cladirii si punerea acestora la dispozitie potentialilor cumparatori sau chiriasi de catre proprietari, in cazul vanzarii sau inchirierii locuintelor unifamiliale si a apartamentelor din blocurile de locuinte, se aplica incepand cu data de 1 ianuarie 2011", arata documentul.

Recent, Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a cerut amanarea termenului de aplicare a legii care impunea introducerea din ianuarie 2010 a certificatului energetic la vanzarea, cumpararea sau achizitia de locuinte, spunand ca masura ar ridica pretul locuintelor vechi cu cel putin 5-10% si ar bloca piata.

Totodata, UNNPR argumenta amanarea si prin capacitatea redusa a corpului auditorilor energetici de a raspunde solicitarilor, lista acestora fiind extrem de redusa. Daca in Bucuresti sunt 176 de auditori, in Giurgiu sunt doar 3, in Ilfov, Calarasi si Ialomita cate unul, iar in Teleorman niciunul.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#certificat, # energetic, # locuinte , #Inchirieri