Elicopterele si avioanele politiei, scoase la inchiriat

Marti, 10 Mai 2011, ora 23:43
1468 citiri
Elicopterele si avioanele politiei, scoase la inchiriat

Avioanele si elicopterele politiei ar putea fi inchiriate unor persoane private sau companii, in conditiile in care bugetul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) este "insuficient", se arata intr-un proiect de hotarare de guvern publicat marti, citat de Mediafax. 

Proiectul de act normativ, publicat pe site-ul MAI si supus dezbaterii publice, presupune modificarea Hotararii Guvernului 787 din 2003 prin care se aproba ca Ministerul Administratiei si Internelor sa aiba "activitati finantate integral din venituri proprii".

Proiectul publicat marti prevede posibilitatea ca MAI sa "presteze servicii cu aeronavele din dotarea Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Administratiei si Internelor catre persoane fizice sau juridice".

Conform notei de fundamentare a proiectului, "intrucat fondurile bugetare alocate Ministerului Administratiei si Internelor sunt insuficiente, este necesara infiintarea unor activitati finantate integral din venituri proprii pe langa Inspectoratul General de Aviatie al MAI, constand in prestarea de servicii catre persoane fizice si juridice, cu aeronavele din dotare".

In nota de fundamentare nu se precizeaza sumele ce ar putea fi obtinute de MAI din inchirierea avioanelor si elicopterelor proprii.

In plus, potrivit unui alt proiect de act normativ, publicat tot marti, aeronavele MAI ar putea fi folosite si pentru "filmari pentru cartografiere". Aceasta prevedere ar putea aparea prin modificarea unei ordonante de urgenta din 2001, act normativ aprobat printr-o lege din 2002.

Conform acestei noi propuneri, MAI ar putea presta, cu aceleasi aeronave, si alte servicii, precum "transport materiale, transport materiale periculoase, transport incarcatura acrosata", dar si "transport persoane".

Expunerea de motive care insoteste cel de-al doilea proiect arata ca "fondurile bugetare alocate Ministerului Administratiei si Internelor sunt insuficiente" si "nu asigura intretinerea si functionarea corespunzatoare a aeronavelor din dotare".

"Completarile propuse vizeaza in principal posibilitatea obtinerii de venituri proprii din prestarea unor servicii (transport materiale, materiale periculoase, incarcatura acrosata, persoane, filmari pentru cartografiere) catre persoane fizice si juridice", se mai arata in documentul citat. 

#elicopter, #avion, #mai, #inchiriere elicopter politie , #Inchirieri