Cum sa gasesti o chirie ieftina in orasul tau

Luni, 07 August 2017, ora 16:21
4808 citiri
Cum sa gasesti o chirie ieftina in orasul tau
Foto: Shutterstock.com

Daca iti cauti o garsoniera sau un apartament de inchiriat, ar fi bine sa te grabesti, pentru ca in curand reincep cursurile la facultatile din marile orase ale tarii si va trebui sa tii piept valurilor de studenti care isi cauta o locuinta.

Cele mai bune luni pentru gasirea unei case pe care sa o inchiriezi sunt iunie si iulie, dar daca ai pierdut startul, nu mai sta pe ganduri!

Vrei sa stii care sunt secretele pentru a gasi un apartament la un pret moderat? Tine cont de sfaturile de mai jos.

Cauta apartamente semi-utilate

Multe din anunturile de inchiriere pentru apartamente mobilate complet sunt mult mai scumpe decat cele mai putin utilate. Diferenta este de aproximativ 100 de euro la pretul lunar, ceea ce inseamna ca dupa un an tu vei fi platit cu 1.200 de euro mai mult decat daca iti luai o locuinta nemobilata. Aceasta suma iti va ajunge sa iti cumperi un pat, o saltea, un dulap, aragaz, masina de spalat si alte accesorii, care vor ramane ale tale.

Orienteaza-te catre electrocasnicele si piesele de mobilier cu preturi medii, nu cumpara produse scumpe, pentru ca, fiind vorba de utilizarea lor intr-una sau mai multe locuinte inchiriate, vei vrea sa le iei cu tine cand te muti, iar asta inseamna ca se mai pot deteriora la transport.

Fugi de zonele centrale

Indiferent de oras, zonele centrale vor fi cele mai scumpe, pentru ca accesul la principalele puncte de interes e mai facil. Daca ai si alte posibilitati, evita centrul, pentru ca pretul chiriilor este cu mult mai mare in inima orasului. Totodata, in cele mai multe orase, cladirile din centru nu au fost consolidate de multi ani, deci reprezinta un risc, in caz de cutremure.

Negociaza

Pretul afisat de proprietar pe site-urile de anunturi imobiliare este mai mare decat cat ar valora locuinta, tocmai pentru a avea o marja la negociere. Incearca sa scazi cat poti pretul propus de el, pana ajungi la o suma care te-ar avantaja.

Nu il lasa niciodata sa vada ca timpul de care dispui pana cand trebuie sa te muti este limitat, e posibil sa vrea sa profite de asta si sa nu mai lase la pret. Poti chiar sa rogi cativa prieteni sa il sune si sa para interesati de inchirierea apartamentului, ca mai apoi sa ii sugereze ca pretul cerut de el este prea mare.

Nu te lasa intimidat, daca iti spune ca mai are si alte vizionari imediat dupa tine, e posibil sa nu fie adevarat si sa foloseasca aceasta replica sa te faca sa te grabesti.

Inarmeaza-te cu rabdare si alege din multitudinea de anunturi de inchiriere pe cel care iti satisface cel mai mult cerintele, ca sa te simti cu adevarat ACASA.

#inchirieri apartamente , #Inchirieri