Cea mai mare tranzactie de pre-inchiriere intermediata de Colliers International

Miercuri, 29 Noiembrie 2006, ora 11:47
1353 citiri

Compania Frans Maas a incheiat un contract de pre-inchiriere al unui spatiu de birouri de 29.000 de m2 in parcul industrial Bucharest West, a anuntat un comunicat al Colliers International."Aceasta este de departe cea mai mare tranzactie incheiata vreodata pe piata noastra si suntem incantati sa aducem impreuna doi jucatori importanti din sectorul imobiliar si logistic bucurestean - Portland Trust si Frans Maas.", a declarat Gabriel Chimisliu, associate director la Colliers si principalul broker al proiectului.

Tranzactia a fost rezultatul unui indelungat proces de cercetare care a inceput acum mai bine de un an si a inclus o analiza de piata si o evaluare a nevoilor.

west Bucharest a fost singura zona care a indeplinit cererile Frans Maas pentru ambele nevoi, curente si viitoare, ce vor aparea peste 10 ani.

Dragos Geletu, reprezentatntul Frans Maas, a declarat ca spatiul va fi utilizat ca o expansiune a capacitatii de depozitare pentru actualii clienti, dar va fi folosit si pentru gazduirea noilor contracte. "Am studiat cateva oferte si am purtat discutii cu alti patru mari producatori, dar calitatea ridicata a proiectului, flexibilitatea si profesionalismul Portland Trust, ca si sprijinul broker-ului nostrum, Gabriel Chimisliu, au facut diferenta, desi ne-am fi dorit sa ne continuam activitatea in partea de nord a capitalei."

Cei 2000 mp ai spatiului office vor deveni sediul Frans Maas, care va propune un design de calitate pentru birouri.

Bucharest West este o zona industriala si logistica ce se va construi in zona metropolitana a Bucurestiului la 14 km de soseaua A1, langa Militari Shopping Center. Discutand despre proiect, Robert Neale, Managing Director la Portland Trust, a dezvaluit ca el cuprinde aproximativ 90 ha si are un PUZ de 50%, ceea ce inseamna o marime acoperind 450.000 mp spatiu de depozite. Cu un spatiu aditional de birouri insemnand 20%-30%, depinzand de cererile ocupantilor, spatiul total poate ajunge la 600.000mp.

Gabriel Chimisliu a mentionat ca activitatea de leasing va incepe sa creasca cu cei peste 20.000 mp contractati in cladirea A, care va fi finalizata in decembrie, anul current.

"Acesta este primul proiect industrial realizat de Portland Trust in Romania". Nu va fi singurul, a mai declarat acesta, mentionand ca piata industriala experimenteaza un boom surprinzator.

Portland Trust este cunoscut si in Republica Ceha, unde a construit pe o suprafata de peste 20,000 mp in domeniul office si industrial.

Bloombiz, Colliers International