Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afacere noua: companiile de inchirieri auto incep sa ofere gadgeturi

Afacere noua: companiile de inchirieri auto incep sa ofere gadgeturi

Tot mai multe companii de inchirieri auto incep sa ofere clientilor posibilitatea sa inchirieze, evident pentru o taxa suplimentara, gadgeturi care se potrivesc la masina: sisteme de localizare GPS, sisteme audio sofisticate, solutii de acces la Internet si altele, scrie USA Today.

Firmele mai introduc descoperirile tehnologice cu viteza din ce in ce mai mare, descoperind ca soferii isi doresc sa aiba o masina "dotata" si atunci cand sunt in delegatie de serviciu sau in vacante. Sistemele de navigatie GPS sunt deja clasice, pentru ca utilizatorii care inchiriaza masini sunt in 90% din cazuri nou-veniti in oras si atunci nu cunosc exact rutele. Cele mai noi modele stiu sa localizeze cele mai importante hoteluri, ba chiar au invatat sa evite zonele cu ambuteiaje din marile orase. Pretul de utilizare se inscrie in jurul a 10 dolari pe zi, ceea ce inseamna ca firma isi recupereaza investitia in cateva saptamani.

Cele mai noi servicii oferite de firmele de inchirieri auto sunt sistemele de acces la Internet in masina. Sunt fie modemuri GSM, fie sisteme WiFi, fie solutii prin satelit. Evident, trebuie platit si consumul, dar si taxa de utilizare. Problemele de acoperire sunt aceleasi. Insa si accesul la Internet este un magnet pentru utilizatori spun responsabilii companiilor.

Tehnologia este simpla, modulele se conecteaza la priza de bricheta pentru curent, iar majoritatea firmelor ofera si echipamentul de navigare. Pretul incepe de la 5 dolari pe zi, dar ajunge si la 15 dolari. Evident, daca descarci filme de pe Internet, preturile devin extrem de piperate.

Se inchiriaza la greu si sisteme de sunet, pentru masionatii de muzica, unii au chiar si receptoare de posturi radio prin satelit. Extrem de popular la americani, radioul prin satelit aduce o calitate net superioara a sunetului si posibilitatea de a inregistra melodiile. Nu are reclame in mijlocul pieselor, pentru ca firmele se finanteaza din abonamentul lunar perceput. Evident, firmele platesc pentru radio mult mai putin decat incaseaza, circa 10 dolari pe luna, in timp ce ei cei 10 dolari pe zi pentru optiunea radio prin satelit.

Pentru tarile UE sau in State, companiile de inchirieri pot sa ofere si alte servicii. Vignieta electronica (similara unei etichete inteligente, care emite unde radio) permite posesorului sa treaca cu masina fara sa mai opreasca la fiecare intrare pe autostrada pentru a plati taxele corespunzatoare. Sistemul de vignieta electronica, disponibil in tarile UE, permite soferului sa treaca printr-o poarta speciala unde cititorul de frecvente stie instant daca vignieta este platita corect. Altfel, nu se deschide poarta. Firmele platesc aceasta taxa pe anul intreg, iar apoi ofera soferului facilitatea, evident contra unui bonus consistent.

Astfel, desi inchirierea unei masini incepe de pe la 200 de dolari pe saptamana, de fapt la finalul delegatiei, sau a vacantei, soferul poate ajunge sa plateasca pe masina mai mult decat pe cazarea la un hotel de cinci stele. Aviz amatorilor!

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1265 ori