Cauti o chirie? Vezi care sunt preturile apartamentelor, la cel mai mic nivel

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 13:13
3071 citiri
Cauti o chirie? Vezi care sunt preturile apartamentelor, la cel mai mic nivel

Daca esti in cautarea unei chirii in Capitala, acum e momentul potrivit. Luna martie a venit cu preturi mici la apartamentele de doua camere.

Cu o medie de 315 euro/luna, analistii imobiliari de la anunturi particulari.ro consemneaza cel mai scazut nivel din 2007 pana in prezent.

Conform ultimelor analize, s-a observat o dinamica ridicata pe piata inchirierilor la inceput de primavara, cu oscilatii intre -5% si +2% pe toate segmentele, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Pe langa minimul istoric pentru apartamentele de doua camere, s-au consemnat stagnari la chiria garsonierelor, dar si cresteri pe segmentul apartamentelor de trei si patru camere.

Cum au evoluat preturile

Martie pare sa fi fost un interval calm pentru piata garsonierelor care da semne de stabilizare de la o luna la alta. De la inceputul anului pana in prezent, s-au inregistrat doar usoare nuante de crestere sau de scadere, chiria medie de strigare fiind in jurul valorii de 230 euro. De altfel, si diferenta pe un interval de 12 luni este infima, de doar - 2 euro, echivalentul a aproximativ 1%.

Puse sub presiunea unui numar mare de oferte nou aparute pe piata in martie, chiriile la apartamentele de doua camere au scazut la o medie de 315 euro/ luna. Un nivel similar s-a mai inregistrat in luna august 2011, perioada concediilor fiind atunci o explicatie pentru aceasta scadere. Comparativ cu luna martie a anului trecut, vorbim de o scadere de 5%.

Inceputul de primavara pe segmentul inchirierilor imobiliare a fost unul energic, cu fluctuatii in ambele sensuri. Astfel, pe segmentul inchirierilor de 3 si 4 camere, inregistram un nivel crescut cu 2% in comparatie cu luna martie 2011.

Pentru apartamentele de 3 camere, chiria medie solicitata de proprietari in luna proaspat incheiata a fost de 466 euro, cu 10 euro mai mult decat in urma cu un an, dar la aproximativ acelasi nivel cu inceputul anului 2012, cand chiria medie se invartea in jurul valorii de 469 euro.

Tot de cresteri vorbim si pe segmentul apartamentelor de 4 camere. Cu un nivel mediu al chiriei la strigare de 724 euro/ luna, consemnam o variatie de +2% fata de martie 2011, dar si de +10% fata de pretentiile emise de proprietari in urma cu doar o luna.

Numarul de oferte, in crestere

Odata cu venirea primaverii, proprietarii au ales sa isi scoata imobilele la inchiriat, crescand ritmul tranzactiilor pe acest segment. In luna martie s-a observat un ritm crescut, comparativ cu luna februarue in ceea ce priveste numarul de oferte nou aparute in piata.

Oferta la apartamentele de doua camere, primele in acest clasament, a trecut de pragul de 850 unitati, ajungand la 874 de apartamente scoase la inchiriat de proprietari. Acestea sunt urmate in clasament de garsoniere, 791 de noi astfel de unitati aparand pe piata in martie, cu aproape 200 mai multe, decat cu doar o luna in urma, potrivit statisticilor oferite de anunturiparticulari.ro.

Cresteri in ceea ce priveste oferta s-au inregistrat si pe segmentul apartamentelor de 3 camere, cu 38% mai multe unitati fiind scoase pe piata fata de luna februarie a acestui an, ajungand la un stoc de 418 apartamente.

Clasamentul este completat de apartamentele de 4 camere, care se apropie de pragul de 100 unitati, 95 de noi oferte aparand pe piata in martie, in crestere cu 50% fata de luna anterioara.

Cum arata oferta din piata

Un apartament de doua camere in Drumul Taberei este scos la inchiriere pentru suma de 750 de lei/luna. Apartamentul este situat in apropiere de Plazza Mall, Bdul Timisoara si este situat la etajul 4/4, dispune de 50 metri patrati, insa este mobilat modest.

In zona Berceni, apartamentele varieaza intre 200-280 de euro. Astfel, un apartament confort 2, mobilat modest in zona Brancoveanu poate fi inchiriat cu 200 de euro/luna. Daca, insa, cauti conditii mai bune, poti alege un apartament de doua camere in apropiere de Sun Plaza, la suma de

Chiriile in zone precum Stfean cel Mare sau Mihai Bravu depasesc 300 de euro, in cazul unor apartamente de doua camere, mobilate modern si complet utilate. Cele mai scumpe zone din Bucuresti raman in continuare cartierele Primaverii, Aviatorilor sau Unirii, unde o chirie la un apartament de doua camere mobilat si utilat depaseste 450 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În zona Euro, tot mai puțini oameni își pot acoperi cheltuielile cu chiria și utilitățile. Situația critică raportată de Banca Centrală Europeană
În zona Euro, tot mai puțini oameni își pot acoperi cheltuielile cu chiria și utilitățile. Situația critică raportată de Banca Centrală Europeană
Un număr tot mai mare de consumatori din zona euro se află în incapacitatea de a-și acoperi costurile cu chiria și utilitățile după ani de inflație peste țintă și costuri de împrumut...
#chirii apartamente doua camere, #chirii apartamente, #chirii Bucuresti, #pret chirie apartamente Bucuresti, #chirie apartament doua camere, #piata inchrieri Bucuresti , #Inchirieri apartamente