Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Chiriile din centrele comerciale romanesti dauneaza profitului Winmarkt

Chiriile din centrele comerciale romanesti dauneaza profitului Winmarkt


Veniturile obtinute de compania italiana Immobiliare Grande Distribuzione (IGD) din inchirierea retelei de centre comerciale Winmarkt din Romania au scazut anul trecut cu 5,3%, la 11 milioane de euro, in urma inchiderilor de magazine detinute de retaileri locali, care au intrat in insolventa.

"Veniturile din chirii au scazut cu 620.000 de euro, in principal din cauza intrarii in insolventa a unor chiriasi locali importanti, ceea ce a condus la un plan de reorganizare substantial, la reducerea spatiilor inchiriate sau la scaderea chiriilor", se arata intr-o prezentare a companiei.

Grupul detine in Romania 15 centre comerciale, in 13 orase, care au generat in 2011 venituri din chirii de 11,7 milioane de euro. Centrele comerciale erau evaluate la sfarsitul anului trecut la 177,9 milioane de euro.

Centrele comerciale totalizeaza 147.000 de metri patrati. Portofoliul de retail din Romania reprezinta 9,3% din totalul activelor detinute de IGD, in Romania si Italia, evaluat la peste 1,9 miliarde de euro.

Anul trecut, numarul persoanelor care au vizitat centrele Winmarkt a crescut cu 7% la 33,5 milioane. Cresterea a fost consemnata in centrele din Braila, Buzau, Piatra Neamt, Galati si Vaslui, care au reusit sa atraga chiriasi noi, retele de supermarketuri.

In ceea ce priveste vanzarile retailerilor, in 2012 a continuat trendul de scadere semnificativa a vanzarilor de electronice si imbracaminte si o crestere a celor de produse alimentare (+5,9% in termeni comparabili).

Vanzarile de bunuri personale, respectiv bijuterii, parfumuri sau medicamente nu au inregistrat schimbari semnificative.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1466 ori