Luxul rezista in criza. Top 5 cele mai scumpe apartamente de vanzare in Bucuresti

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 09:07
7555 citiri
Luxul rezista in criza. Top 5 cele mai scumpe apartamente de vanzare in Bucuresti
Cat costa luxul?

Ca si vacantele, hainele sau parfumurile de lux, imobilele scumpe nu duc lipsa de clienti din cauza crizei. In Capitala, sunt de vanzare cateva apartamente al caror pret depaseste 3 milioane de euro, insa, daca centrul luxului era inainte in cartierul Primaverii, acum s-a mutat pe Soseaua Nordului.

Piata imobiliara a fost segmentul cel mai afectat de criza, preturile locuintelor suferind scaderi dramatice in ultimii trei ani. Efectele au fost simtite si in randul imobilelor de lux, insa acest lucru nu inseamna ca nu se gasesc clienti pentru un apartament de peste 3 milioane de euro.

In punctul de varf al pietei, atins in toamna anului 2007, o vila din zona Primaverii sau Dorobanti s-ar fi vandut cu aproximativ 3.000 de euro pe metru patrat construit, conform unei analize Imobiliare.ro.

La aceasta suma, s-ar fi adaugat si valoarea terenului, adica inca 3.000 - 3.500 de euro pe metro patrat. La sfarsitul anului trecut, aceleasi imobile erau vandute la preturi de circa 1.700 de euro pe metru patrat construit, valoarea terenului ajungand pana la 1.500 de euro pe metru patrat.

Top imobile de lux

Cel mai scump apartament din Bucuresti, ce-si asteapta cumparatorul, este un penthouse de 560 mp din zona Nordului. Apartamentul de tip duplex are 12 camere si costa 3,5 milioane de euro, adica aproximativ 6.250 euro/mp. Locuinta este formata dintr-un living, un dinning, trei dormitoare, birou, sase bai, dressing, bucatarie si terasa.

Mai mult, are un hobby room, camera pentru bona, crama si jacuzzi. In plus, apartamentul beneficiaza de trei locuri de parcare in garaj, este dotat cu sauna, SPA, iar bucataria se vinde mobilata.

Pe locul doi in top se afla tot un penthouse de pe Soseaua Nordului, de data aceasta la un pret de 2 milioane de euro, plus TVA. Acesta este situat la etajele 5 si 6 ale unui bloc, are o suprafata utila de 330 mp si este format din living, dining, bucatarie, patru dormitoare si patru bai cu jacuzzi.

Cei care se vor muta aici vor avea o vedere panoramica spre parcul Herastrau, oferita de doua terase spatioase, in forma de U de jur imprejurul proprietatii. Apartamentul are finisaje de lux si include in proprietate doua locuri de parcare in subsolul blocului.

Pe locul trei in top, puteti cumpara pentru incredibila suma de 1,6 milioane de euro un apartament in zona Vitan din Capitala, care nu este nici macar finisat, blocul fiind abia construit. Acesta are 10 camere si o suprafata de 635 mp, fiind dotat cu patru balcoane.

Pentru 1,2 milioane de euro este scos la vanzare un apartament cu cinci dormitoare in zona Parcului Herastrau. Cladirea este construita in anul 2008, iar spatiul util este de 616 mp. Numai livingul are o suprafata de 100 mp, zona de dining fiind proiectata pentru 12 persoane. Casa are o terasa de 85 mp de pe care poate fi admirat parcul.

Dormitorul principal are 50 mp si este dotat cu o baie cu jacuzzi si cu un dressing. Locuinta vine si cu patru locuri de parcare.

La acelasi pret, gasim un apartament cu patru camere in zona Primaverii, a carui suprafata este de 236 mp. Locuinta are trei bai, doua balcoane si doua garaje si este situata la etajul 1 din 4 intr-un imobil construit in anul 2010.

#apartament lux bucuresti, #casa lux bucuresti, #imobiliare lux, #oferte apartamente, #anunturi imobiliare , #Imobiliare lux