Statiunea Mamaia: Investitii de 50 de milioane de euro in hoteluri de lux

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 16:01
4341 citiri
Statiunea Mamaia: Investitii de 50 de milioane de euro in hoteluri de lux

Primarul Constantei, Radu Mazare, sustine ca acest sezon estival a fost cel bun "de la Ceausescu incoace", spunand ca numarul turistilor va creste dupa ce la Mamaia vor fi construite, in perioada urmatoare, noi hoteluri si apartamente de lux, prin investitii de aproximativ 50 de milioane de euro.

"Este cel mai bun sezon de la Ceausescu incoace daca ii luam si pe cei care au venit la mare si nu s-au inregistrat oficial si care sunt foarte multi si e foarte bine si am lasat sa fie asa. Ati vazut ca nu i-am fugarit pe cei care inchiriaza, pentru ca cei care inchiriaza sunt de fapt constanteni care isi suplimenteaza veniturile", a afirmat Radu Mazare, miercuri, la finalul sedintei Consiliului Local.

El a spus ca in aproximativ doua saptamani va anunta investitii care vor fi realizate in Mamaia pana la inceputul urmatorului sezon estival si care se ridica la 50 de milioane de euro, constand in hoteluri si apartamente de lux.

Primarul a anuntat ca in urmatoarele doua saptamani va organiza o conferinta de presa impreuna cu Federatia Patronatelor, in care va anunta investitiile exacte care vor fi facute incepand din aceasta toamna pana anul viitor.

Radu Mazare a spus ca este vorba despre spatii de cazare, hoteluri de cinci stele, apartamente de patru sau cinci stele si hoteluri de patru stele.

Zona in care vor fi construite cladirile se afla de la intrarea in statiunea Mamaia pana la Navodari.

Litoralul romanesc a fost vizitat de peste 1,5 milioane de turisti romani in aceasta vara, in crestere cu peste 15% fata de anul trecut.

Turistii de pe litoral au cheltuit aproximativ 270 de milioane de euro, potrivit datelor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Federatia a estimat cheltuielile medii ale unui turist pe litoral intre 180-200 lei pe zi, doar pentru cazare si masa, adica in total 720 milioane lei (160 milioane de euro) lasati de romani doar in structurile clasificate.

Suma cheltuita de turistii romani pe litoral cazati in structurile clasificate si la negru se ridica la aproximativ 270 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii statiune Mamaia, #hoteluri lux Mamaia, #Radu Mazare investitii Mamaia , #Imobiliare litoral