Cat mai costa sa inchiriezi o garsoniera

Marti, 14 Iunie 2011, ora 10:10
3718 citiri
Cat mai costa sa inchiriezi o garsoniera

Proprietarii de garsoniere au ajustat pretul chiriei la actualul context economic, cele mai mari scaderi inregistrandu-se in Brasov si Timisoara, unde tarifele de inchiriere a garsonierelor au coborat cu 11,4%, respectiv 8,4%, potrivit datelor imobiliare.ro.

"Anul acesta nu au de unde sa creasca chiriile, pentru ca nici preturile proprietatilor nu sunt in crestere.

Abia in 2012, cand economia va intra pe un trend crescator si oamenii vor simti efectiv acest plus, este de asteptat ca tarifele de inchiriere sa urce cu 5-10%", a declarat pentru Gandul Adrian Crivii, directorul general al companiei de evaluare Darian DRS.

Tarifele medii din Bucuresti au ajuns la 228 de euro/luna, Capitala fiind singurul oras din Romania unde o garsoniera se inchiriaza cu mai mult de 200 de euro pe luna.

Chiriile din Cluj-Napoca au ajuns la o medie de 192 de euro pe luna, o scadere de 14 euro, in timp ce in Brasov se gasesc cele mai ieftine garsoniere.

Locuitorii din Brasov platesc mai putin cu 20 de euro pentru o garsoniera, comparativ cu anul trecut, in conditiile in care chiria medie a ajuns la 155 de euro pe luna.

Daca in Brasov se gasesc cele mai mici chirii pentru garsoniere, in Timisoara exista cele mai mici chirii pentru apartamentele cu doua camere. Aici, chiria pentru un apartament de doua camere este de 218 euro pe luna, cu 11,7% mai mici fata de anul trecut.

#garsoniera, #inchirirere garsoniera, #pret chirie garsoniera , #Garsoniere