Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Casa cu teren langa Bucuresti - 50.000 de euro

Casa cu teren langa Bucuresti - 50.000 de euro
La mai putin de 20 de kilometri de Capitala se pot gasi proprietati de vanzare la pretul unei garsoniere. Multi bucuresteni prefera casele din localitatile de langa Capitala.

Proprietatile rurale din localitatile aflate in apropierea Capitalei concureaza la pret atat apartamentele vechi, cat si noile ansambluri rezidentiale. Avantajul unor astfel de proprietati il constituie pretul si faptul ca se afla in locuri in care, in general, accesul la utilitatile existente in localitatea respectiva este destul de facil si presupune costuri mici, asta in cazul in care se alege o casa care nu este inca racordata la reteaua de utilitati.Dezavantajele sunt investitiile pe care le necesita o casa batraneasca pentru a fi adusa la un standard superior de confort, dar si distanta fata de Capitala.Analistii imobiliari spun ca pretul este principalul factor luat in consideratie de cei care cumpara o locuinta.

 

In jurul Bucurestiului se pot gasi case de vanzare la preturi rezonabile. Daca doritorul se multumeste cu o proprietate ceva mai departe de Bucuresti, la Dascalu, poate cumpara o casa cu teren cu numai 30.000 de euro.Astfel, pentru o casa cu trei camere, baie si bucatarie in localitatea Pantelimon din judetul Ilfov se cer 35.000 de euro. Pretul include si 150 de metri patrati de teren. In cazul unei proprietati cu utilitati pretul ajunge la 40.000 de euro. Distanta pana in Capitala este de 15 kilometri. Tot aproape de Capitala se afla si localitatea Jilava. O casa cu patru camere si 300 de metri patrati de teren se poate achizitiona cu 45.000 de euro.Oferta este bogata si in alte localitati din Ilfov. Astfel, in Vidra, localitate care se afla la doar 12 kilometri de Bucuresti, o casa cu patru camere si un teren de 500 de metri patrati costa 60.000 de euro. Ceva mai ieftina este o proprietate similara in localitatea Magurele - 50.000 de euro.In Fundeni, o casa cu patru camere si 1.000 de metri patrati de teren costa 48.000 de euro. In localitatile bine cotate pe piata imobiliara preturile sunt sensibil mai mari. De exemplu, in Popesti Leordeni, o casa cu patru camere si un lot de 500 de metri patrati de teren se poate achizitiona cu 90.000 de euro.Masuri de precautieInainte de a face insa o astfel de achizitie clientul trebuie sa studieze proprietatea pentru a vedea in ce stare se afla, cat va trebui sa investeasca in ea si cat de bine sta zona la capitolul utilitati. Este util sa se ceara si un certificat de urbanism, in cazul in care proprietarul vrea sa schimbe regimul de inaltime al locuintei sau sa construiasca anexe. In cazul in care vrea sa demoleze casa, va trebui sa ceara o autorizatie de desfiintare a constructiei, iar aceasta operatiune necesita nu numai timp, ci si bani.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 13563 ori