1.500 de euro metrul patrat de garsoniera veche in Predeal

Duminica, 02 August 2009, ora 23:28
2294 citiri
1.500 de euro metrul patrat de garsoniera veche in Predeal

Cele mai scumpe apartamente din zona montana, dintre localitatile Campina si Brasov, se regasesc in statiunea turistica Predeal. Cine vrea sa cumpere in aceasta localitate un apartament de doua camere trebuie sa scoata din buzunar 1.590 de euro pentru un metru patrat construit de locuinta, arata un studiu al agentiei imobiliare Mervani, facut pe ofertele proprii.

Garsonierele din Predeal sunt un pic mai ieftine, au un pret de 1.542 de euro metrul patrat, in timp ce pretul mediu al garsonierelor la munte este de 1.476 de euro metrul patrat. Pretul mediu al garsonierelor este mai mare decat cel al apartamentelor de doua camere, cu aproximativ 150 de euro la metrul patrat, intrucat acestea sunt mai cautate datorita pretului de vanzare mai mic.

"Pretul mai mare al garsonierelor in raport cu apartamentele de doua camere se justifica in primul rand prin oferta extrem de limitata in cazul primei categorii si cererea destul de mare pe acest segment", arata studiul Mervani.

In Sinaia, cei care vand percep un tarif de aproximativ 1.466 de euro metrul patrat de apartament, iar garsonierele au un pret de 1.592 de euro metrul patrat.

Apartamentele din Busteni au un pret de 1.424 de euro metrul patrat, in timp ce in Azuga proprietarii cer pe proprietatile lor in jur de 1.412 euro metrul patrat.

In Breaza, apartamentele se comercializeaza la un pret de 1.160 de euro metrul patrat, iar in localitatea vecina, in Campina, apartamentele au un pret de 1.133 de euro metrul patrat, mai arata studiul Mervani.

#estate, #garsoniera, #pret, #real , #Garsoniere