Spatiile pentru birouri, mai multe decat anul trecut

Marti, 18 Aprilie 2006, ora 00:54
1102 citiri

Stocul de spatii pentru birouri a crescut, in 2005, cu circa 150.000 mp fata de 2004, reprezentand o crestere de 40 la suta


www.directNews.ro - Topul stirilor zilei


Pentru 2006 se previzioneaza o marire a stocului de pana la 200.000 mp, zona preferata de investitorii interesati de dezvoltarea proiectelor mari fiind, in continuare, zona de nord.

"Anul 2005 a fost marcat de o schimbare in mentalitatea companiilor care au realizat ca un element important in felul in care sunt percepute este sediul. Ca sa fi perceput pe masura businessului trebuie sa functionezi intr-un spatiu adecvat. in 2006, se vor construi imobile din ce in ce mai bune, dotate cu toate facilitatile necesare chiriasilor. Spatiile deschise per nivel, arhitectura ce permite separarea accesului intre anumite nivele, locuri de parcare subterane sunt numai cateva dintre elementele care tin topul caracteristicilor cele mai solicitate de chiriasi", apreciaza Mihaela Raducanu, director la Regatta.

Portofoliul Regatta contine oferte variate, inclusiv in zonele noi de dezvoltare. Vestul Bucurestiului, incepand din Cotroceni, Splai, Semanatoarea, inclusiv bulevardul Timisoara, devine din ce in ce mai interesant pentru dezvoltatorii de birouri. Astfel de investitii, altele decat in cea de nord, duc la o decongestionare a orasului si la echilibrarea ofertelor.

In ceea ce priveste preturile, acestea vor ramane aproximativ la acelasi nivel ca in 2005. Pentru cladirile de birouri de clasa A nivelul chiriilor este de 18-20 euro/mp, in timp ce pentru imobilele de clasa B chiriile sunt intre 12-16 euro/mp.

Bucurestiul se confrunta in acest moment cu lipsa unui numar suficient de oferte de calitate. Tocmai cererea mare pentru birouri performante influenteaza, intr-o oarecare masura comportamentul partilor implicate: proprietar, chirias. Proprietarii pot tine, inca, preturile la un nivel inalt, chiriasii avand prea putine optiuni

Bloombiz