Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proprietarii de apartamente din Capitala au crescut ofertele si chiriile in asteptarea studentilor

Proprietarii de apartamente din Capitala au crescut ofertele si chiriile in asteptarea studentilor
Numarul ofertelor de inchiriere scoase pe piata a inregistrat o crestere semnificativa, atat fata de luna precedenta, cat si fata de aceeasi perioada din 2007, iar proprietarii de apartamente au urcat pretul chiriilor in asteptarea studentilor, arata un raport. Astfel, in prima jumatate a lunii septembrie au fost scoase pe piata peste 400 de garsoniere si peste 600 de apartamente cu doua camere. Pe segmentul apartamentelor cu trei camere au fost scoase la inchiriat aproape 400 de unitati. Oferta de pe piata este completata de cele peste 2.100 de apartamente scoase la inchiriat in luna august si peste 2.000 in iulie. "Asa cum se intampla in fiecare an, multi bucuresteni au asteptat apropierea anului universitar pentru a-si scoate apartamentele la inchiriat. Pe fondul cererii mari, venite mai ales din partea studentilor, asistam si la o crestere a chiriilor", sustine managerul general al AnunturiParticulari.ro, Silvia Vilceanu.


Potrivit acesteia, evolutia preturilor, dar si stabilitatea pe piata inchirierilor a determinat tot mai multi proprietari sa se orienteze catre aceasta forma de valorificare a apartamentelor. "Spre deosebire de piata vanzarilor de apartamente, chiriile nu vor suferi schimbari majore in perioada urmatoare. Atat cresterea cat si scaderea chiriilor se inscriu in marje previzibile, prin urmare proprietarii sunt incurajati sa isi inchirieze imobilele pe o perioada cat mai lunga", mai spune consultantul imobiliar.Aceasta tendinta este confirmata si de statisticile din ultimul an, iar potrivit AnunturiParticulari.ro, din august 2007 pana in august 2008, ofertele de inchiriere au crescut cu 41% pentru apartamentele cu doua camere si cu 21% pentru garsoniere. Cresteri de peste 20% au inregistrat si ofertele pentru apartamentele cu trei si patru camere.Desi a crescut semnificativ oferta, cererea mare pentru apartamentele de inchiriat a determinat cresterea chiriilor, pretul mediu al gasonierelor atingand pentru prima data pragul de 400 de euro/luna. Apartamentele de doua camere au ajuns in medie la 604 euro, cele de trei camere la 884 euro, iar apartamentele de patru camere la 1.130 euro/luna."Valoarea chiriilor variaza foarte mult in functie de dotari si imbunatatiri, dar mai ales in functie de locatie. Zonele cu infrastructura si transport in comun slab dezvoltate sunt cele mai putin cautate si in consecinta chiriile solicitate sunt mult mai mici", adauga reprezentantii AnunturiParticulari.ro.Datele prezentate de AnunturiParticulari.ro mai arata ca in perioada 1-15 septembrie 2008 o garsoniera in zona Berceni se inchiria cu un pret mediu de 330 euro si un pret minim de 200 de euro, in timp ce in cartierul Vitan pretul mediu pentru inchirierea unei garsoniere a ajuns la 454 de euro, iar cel minim la 300 de euro. In Militari, o garsoniera are un pret minim de inchiriere de 250 euro, in Pantelimon 150 de euro, iar in Titan ajunge la 280 de euro. In ceea ce priveste apartamentele cu doua camere, acestea se inchiriaza cu minim 350 de euro in cartierul Titan, Militari si Berceni, si cu 400 de euro in Drumul Taberei.Statistica are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate de proprietari. AnunturiParticulari a fost lansat in anul 2001 si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe internet. Potrivit reprezentantilor companiei, Anunturi Particulari monitorizeaza zilnic intre 500 si 4.000 de anunturi imobiliare publicate de particulari, dintre care o medie de 700 anunturi contin oferte aparute pentru prima data.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1540 ori