Preturile locuintelor de fite, tinute la secret

Marti, 24 Martie 2009, ora 08:54
2230 citiri
Preturile locuintelor de fite, tinute la secret

Blocajul de pe piata imobiliara i-a determinat pe agentii imobiliari sa recurga la artificii in eforturile de vanzare mai ales a locuintelor de lux, situate in zonele ultracentrale din Capitala.

Daca in urma cu mai putin de un an vanzatorii nu se sfiau sa afiseze "scoruri" cu 6 cifre, acum acestea sunt tinute la secret, potentialii clienti fiind indemnati sa puna mana pe telefon sau sa intre pe site-ul agentului imobiliar pentru a afla detalii legate de pretul final.

Iata cateva exemple de astfel de locuinte. O vila din zona Cotroceni, cu o suprafata construita de 540 mp cu parter si etaj si cu un teren de 480 mp, care in vara anului trecut s-ar fi vandut cu cel putin 1,5 milioane de euro, acum doar este "disponibila imediat".

Acelasi lucru este specificat si in dreptul unei vile din pretentiosul cartier "Primaverii" , aceasta dispunand de nu mai putin de sapte camere, un teren de 212 mp, o suprafata utila de 328 mp si o curte.

Si preturile de vanzare ale apartamentelor de patru camere sunt tinute in mare taina, cel putin la prima vedere. In Floreasca, de exemplu, un astfel de apartament are 150 mp si in plus si loc de parcare in demisol, in timp ce in Herastrau un apartament de patru camere situat la etajul 5, cu vedere spre parc, are o suprafata de 137 mp utili si 2 terase de cate 40 mp, precum si doua locuri de parcare si o boxa.

In Piata Victoriei un penthouse cu 4 camere are o suprafata utila de 162 mp, o terasa imensa, de 220 mp, loc de parcare si spatiu de depozitare in subsol. Absolut toate sunt "disponibile imediat", dar la ce "scor", nu se stie.

Nu numai preturile de vanzare ale apartamentelor de fite sunt tinute la secret, ci si nivelul chiriilor acestora. Asa ca nu se stie cu ce chirie se poate inchiria un apartament luxos de patru camere situat in zona Aviatorilor, situat la etajul 4 din 6, cu o suprafata de 200 mp si terasa semicirculara de 60 mp, nemobilat, cu finisaje de lux, in plus si cu doua locuri de parcare subterane.

Nici complexurile rezidentiale de fite nu mai afiseaza preturile de inchirirere, probabil tot pentru a nu-i speria chiar din start pe potentialii cumparatori. Sunt in schimb disponibile detalii de genul "apartament de 4 camere in complex rezidential de lux, 230 mp, finisaje de calitate, vedere parc, loc de parcare, piscina disponibil imediat".

Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat sâmbătă, 23 martie, că, de sărbătorile pascale, fermierii vor vinde carnea de miel la un ”preţ decent”, care să le acopere cheltuielile...
#chirii, #fite, #locuinte, #pret, #secret , #Chirie