Malluri de 500 mil. euro ale Immoeast vor fi intarziate un an

Luni, 22 Iunie 2009, ora 09:57
3044 citiri
Malluri de 500 mil. euro ale Immoeast vor fi intarziate un an

Fondul austriac de investitii Immoeast va ramane in acest an proprietar a doar trei centre comerciale de piata locala, dupa ce termenele de finalizare a celorlalte zece proiecte au fost modificate cu cel putin un an, din cauza caderii pietei imobiliare si a lipsei de cerere din partea retailerilor.

Conform planurilor initiale, proiectele West Gate Craiova, Gold Plaza Baia Mare, Euromall Galati sau Polus Center Constanta, care implica investitii de aproximativ 500 de milioane de euro, trebuiau inaugurate in acest an sau chiar in 2008.

"Nu doar Immoeast, ci mai multi dezvoltatori au decis ca din cauza situatiei de pe piata sa impinga cat mai tarziu deschiderea mallurilor. Pe unii retaileri ii ajuta, deoarece nu aveau bani sa investeasca in deschiderea unor noi unitati, in timp ce altii ar putea fi dezavantajati pentru ca au apucat deja sa comande stocul de marfuri", a comentat Monica Barbu, vicepresedinte al firmei imobiliare The Advisers.

Intarzierea cu un an a celor zece proiecte, care au o suprafata inchiriabila de circa 350.000 de metri patrati, poate insemna si ratarea unor potentiale venituri de circa 63 mil. euro pentru Immoeast, tinand cont de un nivel mediu al chiriilor de 15 euro/mp.

In alte proiecte, cum ar fi Jiu Mall din Targu-Jiu, IUS Brasov, Roua Shopping Park din Brasov sau Rocar Park din Bucuresti, Immoeast a preluat controlul integral, dar nu realizeaza lucrari de constructie la niciunul dintre aceste centre comerciale.

#malluri, # investitii, # proiecte, # chirii, # venituri , #Chirie