Intretinerea ieftina muta sediul firmelor in vile

Luni, 09 Martie 2009, ora 16:30
1896 citiri
Intretinerea ieftina muta sediul firmelor in vile

Costurile cu intretinerea si utilitatile au inceput sa ii intereseze din ceea in ce mai mult pe clienti care, spre deosebire de alti ani, acum cer detalii despre acestea, alaturi de costurile pentru chirie, inca de la momentul prezentarii unei locatii, au spus pentru NewsIn consultantii Esop.

"In actualele conditii in care exista o "obsesie a costurilor", vor reusi sa atraga chiriasi acele vile care le ofera clientilor in primul rand o chirie cat mai atractiva si costurile de intretinere cat mai mici" e de parere Irina Petrescu, partener al companiei imobiliare Esop.

Potrivit acesteia, desi acum cateva luni perspectivele asupra inchirierilor de vile pentru sedii de firme erau incerte, situatia a inceput sa se mai schimbe.

"Majoritatea proprietarilor au inteles ca bugetele firmelor sunt in scadere si si-au adaptat preturile noilor conditii de piata. Mai mult, exista mai multa deschidere si flexibilitatea din partea proprietarilor de vile atat fata de personalizarea spatiului conform cerintele clientilor, cat si fata de termenii comerciali", mai spune reprezentantul Esop.

Conducerea companiei Esop este de parere ca, in conditiile in care clientii care au o nevoie reala de mutare sunt mai putini ca in anii precedenti, iar ofertele de spatii de birou sunt din ce in ce mai numeroase, pe langa cerintele de costuri cat mai mici cu chiria si intretinerea, vilele pot constitui alternative viabile, daca mai indeplinesc si alte cateva cerinte indispensabile desfasurarii in bune conditii a activitati unei companii.

Printre acestea, se numara locatia usor accessibila cu o conexiune buna la mijloacele de transport in comun, imprejurimile, spatiul nou sau renovat, finisaje moderne, dotarile, etc.

"Alte avantaje competitive pot fi anumite dotari asigurate fie de proprietar, fie de chirias, acesta din urma beneficiind in schimbul realizarii lor de o perioada de gratie in privinta platii chiriei: infrastructura IT, alarma, linii telefonice si conexiune internet", afirma Irina Petrescu.

Reprezentanul imobiliar mai spune ca foarte importante sunt si celelalte conditii finanaciare care trebuie sa tina echilibrul intre masurile de siguranta pe care orice proprietar doreste sa si le ia in cazul unui contract de inchiriere, dar care trebuie sa tina seama si de noile realitati economice in care este greu de previzionat parcursul unei companii in urmatorii 2-3 ani. "Avansul ar trebuie sa se situeze in jurul a 1-3 luni de chirie.

La garantie nu trebuie renuntat pentru ca ea poate fi folosita in diverse situatii: atunci cand sunt intarzieri mari la plata chiriei, daca la sfarsitul perioadei contractuale sunt facturi neplatite sau pagube facute de chirias. Garantia poate sa fie in functie de spatiul inchiriat, profilul companiei care inchiriaza de circa 1-2 luni de chirie", mai spune reprezentantul Esop.

In prezent, chiriile pentru vile si apartamente in vile in zona centru - nord este de 12-15 euro/mp, in timp ce in zonele mai putin centrale, dar nu periferice, chiria se incadreaza intre 10-12 euro/mp.

Consultantii imobiliari mai spun ca, in mare parte, clientii care doresc vile sau apartamente in vile solicita spatii intre 150-500 mp, cele mai multe cereri fiind pentru 200-300 mp, vile individuale, noi sau renovate in zone centrale, accesibile.

#intretinere, # chirie, # imobiliar, # vila, # office , #Chirie