Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Imobiliarele ies din colaps cand dezvoltatorii vor accepta profituri de 10%

Imobiliarele ies din colaps cand dezvoltatorii vor accepta profituri de 10%

Activitatea de pe piata imobiliara va reporni cand dezvoltatorii vor accepta profituri mai mici si isi vor asuma riscuri mai mari, castiguri de 25-30% nemaifiind sustenabile in perioada actuala, a declarat, vineri, Bogdan Georgescu, managing partner la compania Colliers International.

"Piata va reveni pe crestere cand va aparea un nou tip de dezvoltator, care sa-si asume un risc mai mare si sa se multumeasca, totodata, cu un profit mai mic, (...) de 10%.

De asemenea, dezvoltatorii trebuie sa cheltuiasca mai multi bani pentru studii de fezabilitate, nu cu consultantii, in vederea vanzarii proiectului", a spus Georgescu la un seminar pe teme imobiliare.


In opinia sa, piata ar trebui sa se intoarca de la maximizarea profitului la minimizarea pierderilor. Georgescu a aratat ca cererea in acest domeniu s-a redus cu 50% in 2009, dar preturile de vanzare si chiriile au scazut mai putin, cu 10-20%.


"Nu sunt multe proiecte disponibile, astfel ca dezvoltatorii nu sunt presati si pot astepta vremuri mai bune", a aratat Georgescu.


Un factor pozitiv remarcat de reprezentantul companiei de servicii imobiliare Colliers este scaderea costului de constructie, dar al carui efect pozitiv a fost anulat de cresterea costului creditarii si a riscului. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2203 ori
Citeste mai multe despredezvoltatori imobiliara imobiliare piata