Imobiliarele ies din colaps cand dezvoltatorii vor accepta profituri de 10%

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 14:57
2500 citiri
Imobiliarele ies din colaps cand dezvoltatorii vor accepta profituri de 10%

Activitatea de pe piata imobiliara va reporni cand dezvoltatorii vor accepta profituri mai mici si isi vor asuma riscuri mai mari, castiguri de 25-30% nemaifiind sustenabile in perioada actuala, a declarat, vineri, Bogdan Georgescu, managing partner la compania Colliers International.

"Piata va reveni pe crestere cand va aparea un nou tip de dezvoltator, care sa-si asume un risc mai mare si sa se multumeasca, totodata, cu un profit mai mic, (...) de 10%.

De asemenea, dezvoltatorii trebuie sa cheltuiasca mai multi bani pentru studii de fezabilitate, nu cu consultantii, in vederea vanzarii proiectului", a spus Georgescu la un seminar pe teme imobiliare.

In opinia sa, piata ar trebui sa se intoarca de la maximizarea profitului la minimizarea pierderilor. Georgescu a aratat ca cererea in acest domeniu s-a redus cu 50% in 2009, dar preturile de vanzare si chiriile au scazut mai putin, cu 10-20%.

"Nu sunt multe proiecte disponibile, astfel ca dezvoltatorii nu sunt presati si pot astepta vremuri mai bune", a aratat Georgescu.

Un factor pozitiv remarcat de reprezentantul companiei de servicii imobiliare Colliers este scaderea costului de constructie, dar al carui efect pozitiv a fost anulat de cresterea costului creditarii si a riscului. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#dezvoltatori, #imobiliara, #imobiliare, #piata , #Chirie