Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dezvoltatorul imobiliar Sonae Sierra, profit net cu 112% mai mare in T1

Dezvoltatorul imobiliar Sonae Sierra, profit net cu 112% mai mare in T1

Sonae Sierra a inregistrat in primul trimestru al acestui an un profit net in valoare 7,3 milioane de euro, in comparatie acceasi perioada a anului trecut cand au fost inregistrate pierderi nete in valoare de 59,7 milioane euro, ceea ce reprezinta o crestere de 112%, se arata in raportul companiei, precizeaza NewsIn.

Rezultatele financiare prezentate in raport

consolideaza toate companiile din cadrul grupului.

In aceeasi perioada, rezultatul direct inregistrat de catre dezvoltatorul imobiliar portughez Sonae Sierra a atins suma de 14 milioane de euro (+92%), comparativ cu 7,3 milioane de euro obtinuti in aceeasi perioada a anului 2009.

In ceea ce priveste venitul direct din investitii, acesta este cu 7% mai mare decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului 2009, datorita majorarii portofoliului - inaugurarile din 2009: Loop5 si Manauara - si a performantei la nivelul portofoliului brazilian, care a compensat usoara scadere a ratelor chiriilor fixe in centrele comerciale europene (cu 1% mai mici decat plafonul L4L).

In T1 2010, EBITDA (profitul operational inaintea deducerii impozitelor, dobanzilor, deprecierii si amortizarii) al companiei a fost de 29,6 milioane de euro, o crestere de 25% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, datorata cresterii veniturilor si eforturilor de reducere a costurilor aplicate tuturor ramurilor de business ale companiei.

"Cresterea inregistrata la nivelul totalului rezultatelor nete a fost in principal generata de valoarea creata prin investitii in proprietati, valoare mult mai mare decat cea din anul precedent, datorita unei rate de extindere mai reduse pe parcursul anului 2010", se arata in raportul companiei.

La sfarsitul primului trimestru al anului 2010, compania are doua noi centre comerciale in constructie si alte noua proiecte aflate in diferite faze de dezvoltare in Portugalia, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia.

De asemenea, in Italia Sonae Sierra dezvolta in prezent centrul comercial Le Terrazze, in La Spezia, care va fi finalizat in al treilea trimestru al anului 2011 si care reprezinta o investitie de peste 125 milioane de euro. 50% din suprafata totala a centrului a fost deja inchiriata.

In Brazilia, compania a inceput lucrarile de constructie la centrul comercial Uberlandia (Uberlandia), programat pentru deshidere in 2011, cu o investitie totala de 62 milioane de euro.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1440 ori
Citeste mai multe despreceo dezvoltator imobiliar profit sierra sonae