Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dezvoltatorii atentioneaza: locuintele nu se ieftinesc

Dezvoltatorii atentioneaza: locuintele nu se ieftinesc

Desi cei interesati de o locuinta asteapta inca ieftiniri, dezvoltatorii imobiliari tin la pret si sunt categorici: preturile locuintelor nu vor scadea sub 900 euro/mp. "Problema e la banci sau la guvern. Preturile locuintelor bune nu vor scadea sub 900 euro/mp", ne "linistesc" dezvoltatorii imobiliari.

In cadrul targului imobiliar tIMOn, care s-a incheiat duminica, constructorii au avut oferte de genul 120 de rate pe 125 de luni, direct de la dezvoltator sau "rent to buy pe cinci ani fara nici un risc".

"Pentru ca riscurile unui rent to buy au tot fost discutate si pentru ca oamenii inca nu au incredere in sistemul bancar si chiar in dezvoltatori, am lansat o oferta care nu implica absolut nici un risc.

Be Igloo ofera cumparatorilor posibilitatea de a achizitiona prin rent to buy, cu mentiunea ca la final, daca nu isi pot lua un credit de la banca sau nu isi pot vinde apartamentul nou, isi vor primi banii inapoi", a precizat Nimrod Zvik, director de marketing Be Igloo.

Acesta a explicat ca sistemul rent to buy functioneaza cu un avans de minimum 10%, cu o chirie lunara care se considera rata timp de 5 ani si cu posibilitatea de a plati restul sumei in urmatorii 5 ani. Desigur, acest sistem se aplica la cei care nu isi pot lua acum un credit de la banca si au nevoie de o locuinta sau la cei care nu vor sa vanda acum locuinta veche.

"Noutatea absoluta este ca daca, la sfarsitul celor 5 ani, chiriasul demonstreaza ca nu isi poate lua un credit sau nu are cum sa fara rost de suma de bani datorata, isi va primi banii de avans inapoi", adauga Nimrod Zvik.

La randul lui, dezvoltatorul Alf Company a lansat, cu ocazia tIMOn, un sistem inovator de plata pentru locuintele din ansamblul Citylights Pipera: 120 de rate pentru 125 de luni. Compania ofera, astfel un sistem de creditare directa pe aproape 11 ani, cu o perioada de gratie de 5 luni.

Preturile promotionale ale Citylights in cadrul tIMOn au fost 46.834 € pentru o garsoniera si 69.678 € pentru un apartament cu doua camere. Circa 95 % dintre apartamentele acestora se incadreaza in cota de TVA 5% si 60% in Prima Casa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1597 ori
Citeste mai multe desprelocuinte chirii preturi