Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Criza micsoreaza chiriile

Criza micsoreaza chiriile

Cum preturile apartamentelor scad de la o zi la alta, proprietarii prefera sa astepte revigorarea pietei imobiliare scotand ceva profit de pe urma chiriilor. Astfel, numarul apartamentelor destinate inchirierii a crescut cu 70% si chiriile au scazut chiar si cu 50 de euro pentru o garsoniera.

Numarul total de apartamente care au fost scoase pe piata pentru a fi inchiriate a crescut in februarie la 2.500 de la aproximativ 1.500 de unitati in ianuarie 2007. "Cresterea cu aproape 70% a ofertelor de pe piata, concomitent cu scaderea cererii datorata crizei economice, nu poate sa duca decat la o singura concluzie: chiriile vor scadea serios", arata o analiza realizata de AnunturiParticulari.ro.

In aceste conditii, in februarie, pretul mediu al chiriei pentru o garsoniera era de 342 de euro, in comparatie cu 392 de euro, valoare inregistrata in septembrie 2008. Si chiria pentru apartamentele cu doua camere a scazut in februarie 2009 la 505 euro, in comparatie cu aproximativ 606 euro, valoare inregistrata in octombrie 2008. "Pe piata exista un stoc impresionant de apartamente oferite spre inchiriere. Chiriile solicitate de proprietari au scazut semnificativ. Pentru garsoniere chiria este in medie 342 euro, pentru doua si trei camere aceasta ajunge la 505 euro, respectiv 741 euro", au declarat reprezentantii Anunturi Particulari.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2241 ori