Chiriile pentru birouri vor scadea si in primul semestru din 2010

Joi, 17 Decembrie 2009, ora 11:09
1805 citiri
Chiriile pentru birouri vor scadea si in primul semestru din 2010

Ritmul de scadere a preturilor va fi mult mai lent decat anul acesta, pentru birourile din zonele periferice expertii avansand chiar posibilitatea stagnarii chiriilor.

Chiriile pentru spatiile amenajate in cladiri de birouri isi vor mentine trendul descendent si in prima parte a anului viitor, cea mai mare scadere fiind asteptata la birourile din clasa B, amplasate in zonele centrale, sustin analistii pietei imobiliare.

"Anul viitor, pentru cladirile de birouri din clasa A, in zona centrala, pretul de ofertare nu va scadea. Va scadea pretul de contractare, insa nu foarte mult. Cand spun clasa A, ma refer la spatii din cladiri precum Bucharest Business Park sau Cathedral Plaza.

In general, birourile din clasa A ofera conditii optime pentru angajati", a declarat pentru Business Standard Razvan Gheorghe, managing director al agentiei de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield.

El a explicat ca, la inceputul anului, nivelul chiriei la aceasta clasa de birouri se situa intre 19 si 22 de euro/mp si s-a mentinut pana in prezent, in conditiile in care tranzactii nu prea au fost, iar unele companii cautau spatii inca din 2008. In opinia sa, anul viitor este de asteptat sa scada chiriile la spatiile de birouri din zona centrala, dar care sunt incadrate in clasa B.

"Avand in vedere ca dotarile nu se pot compara cu cele din clasa A, in acest caz s-ar putea observa o scadere de 10-15%, de la o medie de 14-18 euro/mp, cat este in prezent", considera Razvan Gheorghe.

De cealalta parte, in zonele periferice ale Capitalei, chiriile la birourile incadrate in clasa A ar putea inregistra scaderi usoare, de cateva procente, de la o medie de 14 euro/mp, in timp ce clasa B va stagna la nivelul de 10 euro/mp, au mai spus analistii imobiliari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#birouri, #chirii, #office, #spatii , #Chirie