Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Chiriile apartamentelor, mai mici cu pana la 400 de euro

Chiriile apartamentelor, mai mici cu pana la 400 de euro

Inceputul anului scolar si universitar aducea pana acum noi cresteri ale chiriilor, lucru care nu s-a intamplat si in aceasta toamna. Mai mult, preturile scad vizibil de la luna la luna. Raportul de monitorizare imobiliara pentru perioada 1-10 septembrie, realizat de AnunturiParticulari.ro pentru apartamentele din Bucuresti, arata ca tarifele cerute de proprietari au scazut semnificativ fata de anul trecut.

Cea mai mare scadere a chiriei a fost inregistrata, la inceput de septembrie, pentru apartamentele de 3 camere, cu aproape 10% mai putin fata de luna trecuta, iar pretul mediu de inchiriere solicitat intial de proprietari este de 540 de euro.

Totodata, chiria solicitata pentru apartamentele de 2 camere a fost de 400 de euro, in scadere cu 2% raportat lunii august.


Pretul de inchiriere solicitat pentru garsoniere a ramas la acelasi nivel cu cel de luna trecuta, de aproximativ 290 de euro .


Si pretul de strigare la inchirierea apartamentelor de 4 camere a scazut cu 1,2% intr-o singura luna, ajungand la 750 de euro.


Fata de aceeasi perioada a anului trecut, scaderea preturilor este simtitoare.


Pentru garsoniere chiria a scazut cu 26%, la 2 camere avem o scadere de 32%, pentru apartamentele de 3 camere chiria a fost mai mica cu 38%, iar 32% a fost scaderea pretului de inchiriere solicitat pentru 4 camere.


Cele mai solicitate apartamente de pe piata sunt cele de 2 camere si garsonierele.


Pentru cele situate in cartierele din Capitala, potentialii chiriasi sunt dispusi sa ofere intre 200 si 300 de euro pentru o garsoniera , si intre 250 si 350 pentru un apartament de 2 camere. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1265 ori