Chiriile apartamentelor, mai mici cu pana la 400 de euro

Miercuri, 16 Septembrie 2009, ora 10:42
1507 citiri
Chiriile apartamentelor, mai mici cu pana la 400 de euro

Inceputul anului scolar si universitar aducea pana acum noi cresteri ale chiriilor, lucru care nu s-a intamplat si in aceasta toamna. Mai mult, preturile scad vizibil de la luna la luna. Raportul de monitorizare imobiliara pentru perioada 1-10 septembrie, realizat de AnunturiParticulari.ro pentru apartamentele din Bucuresti, arata ca tarifele cerute de proprietari au scazut semnificativ fata de anul trecut.

Cea mai mare scadere a chiriei a fost inregistrata, la inceput de septembrie, pentru apartamentele de 3 camere, cu aproape 10% mai putin fata de luna trecuta, iar pretul mediu de inchiriere solicitat intial de proprietari este de 540 de euro.

Totodata, chiria solicitata pentru apartamentele de 2 camere a fost de 400 de euro, in scadere cu 2% raportat lunii august.

Pretul de inchiriere solicitat pentru garsoniere a ramas la acelasi nivel cu cel de luna trecuta, de aproximativ 290 de euro .

Si pretul de strigare la inchirierea apartamentelor de 4 camere a scazut cu 1,2% intr-o singura luna, ajungand la 750 de euro.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, scaderea preturilor este simtitoare.

Pentru garsoniere chiria a scazut cu 26%, la 2 camere avem o scadere de 32%, pentru apartamentele de 3 camere chiria a fost mai mica cu 38%, iar 32% a fost scaderea pretului de inchiriere solicitat pentru 4 camere.

Cele mai solicitate apartamente de pe piata sunt cele de 2 camere si garsonierele.

Pentru cele situate in cartierele din Capitala, potentialii chiriasi sunt dispusi sa ofere intre 200 si 300 de euro pentru o garsoniera , si intre 250 si 350 pentru un apartament de 2 camere. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#chirii, # apartamente, # preturi, # inchiriere , #Chirie