Chiria apartamentelor noi, si de patru ori mai mare decat a celor vechi

Joi, 07 Ianuarie 2010, ora 09:13
2197 citiri
Chiria apartamentelor noi, si de patru ori mai mare decat a celor vechi

Criza i-a obligat pe dezvoltatorii de ansambluri rezidentiale sa devina rentieri, din cauza vanzarilor slabe inregistrate in 2009.

De exemplu, chiriile garsonierelor din ansamblurile rezidentiale finalizate in cursul anului trecut, dar vandute partial, sunt cu 30% mai scumpe comparativ cu preturile practicate de proprietarii de locuinte de cartier, informeaza Financiarul.

Daca preturile minime ale chiriilor difera cu doar 50 de puncte procentuale, comparatia intre cele maxime duce ordinul de marime la cateva sute de procente.

Astfel, cea mai scumpa locuinta de cartier (doua camere) din Sectorul 1 are o chirie lunara, potrivit magazinuldecase.ro, de numai 420 de euro. In schimb, cea mai scumpa chirie pentru un apartament cu doua camere intr-un ansamblu rezidential este de 1.600 de euro/luna (Baneasa Rezidential).

In ansamblurile rezidentiale noi, exceptand Greenfield, unde chiria unui apartament cu doua camere este de 473 de euro/luna, in celelalte ansambluri analizate preturile chiriilor sunt in jurul a 500 euro/luna - UK (Ghencea), Citadella (Titan), Edenia (Titan), New Town (Dristor) si Rose Garden (Colentina).

In ceea ce priveste apartamentele cu trei camere, diferenta este de la 550 de euro/luna pentru un apartament vechi in Sectorul 1 si 2.000 de euro/luna pentru un apartament cu numar similar de camere in acelasi cartier - Baneasa Rezidential.

#ansambluri, #apartamente, #chirii, #rezidentiale , #Chirie