Centrul istoric, "El Dorado imobiliar". Pana cand?

Marti, 02 August 2011, ora 10:48
2018 citiri
Centrul istoric, "El Dorado imobiliar". Pana cand?

Centrul istoric al Capitalei este cea mai cautata zona imobiliara. Pretul chiriei in cea mai importanta zona comerciala a evoluat, in ultimii ani, de la o extrema la alta. In prezent, chiriasii platesc sume exorbitante pentru un spatiu in centrul istoric.

Chiriile din Centrul istoric sunt comparabile cu pretul platit de chiriasii din mallurile din Capitala, in conditiile in care in prima jumatate a anului au ajuns la o medie de 50 de euro pe metru patrat pe luna, conform calculelor realizate de publicatia amintita.

Cele mai bune zone din punct de vedere comercial sunt situate in Centrul istoric, de-a lungul strazii Lipscani, intre Smardan s IC Bratianu, potrivit strategiei de dezvoltare a Primariei.

"Exista proprietari care cer chirii exorbitante, ce sufoca investitorii: 3.000 euro pentru un spatiu de 40 mp", Vasi Andreica, un om de afaceri care s-a retras dintr-un business din Centrul istoric, citat de Capital.

Chiriile medii solicitate pentru spatii de circa 100 metri patrati, aflate pe bulevardele Magheru si Balcescu, variaza intre 70 si 75 euro pe metru patrat, in timp ce chiriile solicitate de proprietari pe Calea Victoriei si Calea Dorobanti sunt ceva mai mici, de pana la 60 de euro, pentru un metru patrat.

In prezent, o medie lunara a chiriilor pentru spatiile comerciale de aproximativ 100 metri patrati este undeva intre 30 si 45 euro/mp, in functie de suprafata, vadul comercial si starea spatiului respectiv.

"Chiriile solicitate la tranzactionarea de spatii comerciale situate in Centrul istoric nu au inregistrat variatii semnificative comparativ cu cele practicate in cazul principalelor artere comerciale.

Totusi, in primele sase luni ale anului, acestea din urma au inregistrat scaderi de 5-10%", explica Razvan Sin, directorul departamentului comercial din cadrul companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, pentru Capital.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#chirii centru istoric, #chirie lipscani, #chirii , #Chirie