Compromisul pretului: cumparatorii de locuinte renunta la suprafata

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 14:32
1589 citiri
Compromisul pretului: cumparatorii de locuinte renunta la suprafata

Cei mai multi dintre romanii care au intentionat sa achizitioneze un apartament anul trecut au dorit unul de doua camere, cu suprafata utila de 55 metri patrati, insa au cumparat un apartament cu o suprafata medie de 48 de metri patrati, potrivit unei analize BCR.

"Diferenta poate fi argumentata prin adaptarea intentiilor clientului la oferta de locuinte existenta in piata si eventualele limitari in bugetul de achizitie", se arata intr-un comunicat al bancii.

Anul trecut, cele mai multe achizitii de locuinta cu finantare BCR au fost in Bucuresti (33,2%). Lunile in care au fost finalizate cele mai multe achizitii au fost august si septembrie.

La studiul BCR, realizat impreuna cu portalurile www.imobiliare.ro si www.magazinuldecase.ro, au participat peste 300 din cele mai importante companii din piata imobiliara (agentii si dezvoltatori).

"In procesul de achizitionare a locuintei apar in mod natural diferente intre ce isi doreste clientul sa achizitioneze si ce achizitioneaza efectiv", a declarat Teodor Mincu, seful Biroului Intermediari BCR, care gestioneaza relatiile cu agentiile si dezvoltatorii imobiliari.

#suprafata apartamente cumparate, #pret apartamente , #Case ieftine