Licitatia pentru vanzarea Cantonului Jepi din Bucegi a fost amanata din cauza unor nereguli

Vineri, 30 August 2013, ora 15:44
2204 citiri
Licitatia pentru vanzarea Cantonului Jepi din Bucegi a fost amanata din cauza unor nereguli

Licitatia organizata, vineri, de Primaria Busteni, pentru vanzarea Cantonului Jepi din Bucegi si a terenului aferent, de 500 de metri patrati, cu pret de pornire de 22.000 de euro si la care s-au prezentat sapte ofertanti a fost amanata din cauza unor "neconcordante in documentele cadastrale".

Licitatia publica cu strigare pentru vanzarea Cantonului Jepi a fost programata vineri, incepand cu ora 11.00, la sediul Primariei Busteni.

Potrivit Magdalenei Pintec, angajat a Primariei Busteni care a fost desemnata prin vot al Consiliului Local secretar al comisiei de licitatie, din cele 15 persoane care au cumparat caietul de sarcini aferent licitatiei, sapte ofertati s-au prezentat la procedura de atribuire organizata la sediul primariei.

Licitatia a fost amanata, insa, dupa ce Primaria Busteni, care vineri a cerut un nou extras de carte funciara a imobilului, a constatat ca "a aparut o suprapunere cu un alt numar cadastral", a declarat pentru corespondentul Mediafax Magdalena Pintec.

Aceasta a explicat ca pentru acelasi teren exista doua numere cadastrale, motiv pentru care licitatia nu s-a mai putut desfasura, iar procedura a fost amanata pana la o data care va fi stabilita ulterior, "dupa clarificarea juridica a situatiei".

Reprezentanta Primariei Busteni nu a putut preciza cand anume ar putea fi stabilita o noua licitatie, explicand doar ca trebuie adoptata o noua hotarare a Consiliului Local pentru organizarea procedurii de vanzare.

Istoricul imobilului

Cantonul Jepi, o cladire veche de peste o suta de ani, situata la aproape 2000 de metri altitudine in Masivul Bucegi, a fost scos la vanzare de Primaria Busteni, pretul de pornire a licitatiei pentru imobil si 500 de metri patrati de teren aferent fiind de 22.000 de euro.

Imobilul, situat la aproape 2.000 de metri altitudine in Masivul Bucegi, este format din doua constructii administrative, una de 72 de metri patrati si una de 28 de metri patrati si are un teren de 500 de metri patrati.

Cantonul se afla in proprietatea privata a orasului Busteni, iar decizia de vanzare a imobilului a fost luata printr-o hotarare a Consiliului Local adoptata in 22 iulie si publicata pe site-ul administratiei locale, fara a fi insotita de o expunere de motive si raport de specialitate.

Contactat telefonic si intrebat de ce este scos la vanzare cantonul, viceprimarul orasului Busteni, Nae Savel, afirma ca acest imobil este "intr-o stare avansata de degradare", fara a dori insa sa faca alte precizari.

In sedinta in care a fost aprobata scoaterea la licitatie a "Cantonului Schiell", consilierii locali din Busteni au aprobat, de asemenea, vanzarea la licitatie a altor bunuri imobile.

Astfel, este scos la vanzare un imobil de pe strada Aleea Silva din Busteni, cladirea avand o suprafata de 189 de metri patrati si teren de 267 de metri patrati. Initial, pretul de pornire a licitatiei a fost de 90 de euro metrul patrat, acest pret fiind scazut, prin vot al consilierilor, la 70 de euro metrul patrat.

Tot Consiliul Local Busteni a adoptat o hotarare prin care concesioneaza pentru o perioada de 49 de ani, prin incredintare directa, 2.000 de metri patrati de pasune alpina, teren situat pe Platoul Bucegi, la Varful Babele, cu suma de 22.000 de euro.

"Cantonul Jepi" a fost ridicat la inceputul secolului trecut si era folosit ca punct intermediar in traseul unui funicular care transporta lemn de pe munte catre fosta fabrica de hartie de la Busteni.

Cantonul a functionat ca refugiu pentru salvamontisti, iar de aproape zece ani este in paragina.

Imobilul este amplasat in Parcul Natural Bucegi, la altitudine de 1960 de metri, iar la acesta se ajunge din drumul judetean 713, de la complexul Piatra Arsa, distanta de la acest complex pana la canton putand fi parcursa pe jos, in cel mult jumatate de ora. In zona se afla cea mai mare rezervatie de jnepeni din Bucegi, iar chiar pe langa constructie trece traseul montan Jepii Mari, care leaga orasul Busteni de complexul Piatra Arsa.

#licitatie canton Jepi Bucegi, #vanzare canton Jepi, #canton Jepi primaria Busteni , #Casa munte