Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proprietatile retrocedate pana in prezent nu influenteaza piata imobiliara

Proprietatile retrocedate pana in prezent nu influenteaza piata imobiliara

Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a retrocedat, pana in prezent, 7,91 la suta din cele 42.363 imobilele aflate pe lista de punere in posesie, potrivit paginii de Internet a institutiei, ceea ce face ca acest segment sa nu influenteze, inca, piata tranzactiilor, a declarat, pentru Rompres, Viorel Tarsoaga, director general la societatea imobiliara Ava Trading.

"In mod normal, aceste proprietati intrate anual in piata nu prea au cum sa influenteze piata imobiliara totala a metropolei. Exista, insa, situatii interesante pe segmente foarte mici ale pietei, delimitate de un numar mic de stradute, situate in cartierele rezidentiale deja ultracunoscute cum sunt Cotroceniul, Cismigiul, zona Foisorul de Foc - Plantelor, Dorobanti, localizate in anumite cartiere vechi ale Bucurestiului, cu vile reprezentative, cu o civilizatie aparte. Aceasta oferta, care este in mod normal foarte redusa pe parcursul unui an intreg, s-ar putea dubla in urma retrocedarilor. Cresterea preturilor proprietatilor situate in zonele deosebite ale Bucurestilor are ca rezultat, in unele cazuri, faptul ca proprietarii acestora le redirectioneaza spre inchiriere, sporind astfel fondul imobiliar aflat la inchiriere, cu accent pus pe scaderea preturilor sau pe cresterea nivelurilor de finisare", ne-a precizat Viorel Tarsoaga.

Oferta conjugata de proprietati imobiliare rezultata din insumarea celor trei surse, Legea 10, Legea 112 si numarul de proprietati care intra in mod normal in piata nu are ca rezultat scaderea pretului, in 2007, din cauza cererii foarte mari ce exista de ani de zile pe aceste zone de "high - classe" care preseaza pe pret. Segmentarea acestor piete locale in tipuri de oferte cum ar fi case, vile, apartamente, terenuri la vanzare, dar si oferta aflata la inchiriere care mareste raritatea ofertei pe vanzare este un alt actor care nu permite stabilizarea preturilor spre un trend descendent.

"Unicitatea data de arhitectura deosebita, amplasarea speciala sprijinita de aproprierea de piete, parcuri, statiile de mijloace de transport, toate potentate parca si mai mult de centrul Capitalei, vor sustine inca un pret in crestere al imobilelor retrocedate. Parerea mea este ca vom asista, in 2007, la o lupta acerba de preturi, insa pe o marja foarte ingusta de circa 10 - 20 la suta, intre proprietatile vechi si noua forma de locuinta propusa investitorilor de portofoliu din Bucuresti, adica apartamentul de lux din complexele rezidentiale", a apreciat Viorel Tarsoaga.

Aceasta competitie intre cele doua tipuri de proprietati creste nivelul de specializare al celor care investesc in piata imobiliara Bucuresteana. Conform jucatorilor din piata, aceasta competitie genereaza necesitatea formarii consultantului de investitii imobiliare de portofoliu. La realizarea revistei contribuie un numar insemnat de specialisti in domeniu.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1487 ori