Ploiestiul se extinde pe verticala

Miercuri, 19 Decembrie 2007, ora 09:43
2109 citiri
Ploiestiul se extinde pe verticala

Din cauza crizei de terenuri din oras, dezvoltatorii imobiliari s-au reorientat spre proiectele de blocuri de locuinte. In ultima perioada, Ploiestiului a inceput sa se extinda pe verticala, odata cu aparitia unor noi proiecte imobiliare de apartamente si garsoniere. Potrivit specialistilor, dezvoltatorii s-au reorientat catre blocurile de locuinte din cauza ca in centrul orasului nu mai sunt terenuri disponibile pentru constructia unor ansambluri rezidentiale de case, iar pretul unui metru patrat de pamant ajunge la 1.500 de euro.

400 de apartamente noi

Printre primii care au apelat la aceasta strategie se numara si o companie israeliana ce va ridica in zona de nord a orasului un ansamblu rezidential alcatuit din zece blocuri cu sapte si noua etaje. Proiectul "Primavera - Parcul cu Salcami" prevede constructia a 400 de garsoniere si apartamente cu doua, trei si patru camere pe strada Titeica.

Cele zece blocuri vor avea o curte interioara cu spatii verzi si locuri de joaca pentru copii, spatii comerciale si centru de fitness la parter, precum si o parcare subterana. Garsonierele si apartamentele vor avea sisteme de prevenire a incendiilor si de detectare a gazelor.

Pe de alta parte, in sudul Ploiestiului, compania Carino dezvolta un alt proiect imobiliar, evaluat la 100 de milioane de euro. "Lucrarile de constructie a unui numar de 35 de blocuri cu patru etaje si mansarda vor incepe in primavara anului 2009. Vor fi apartamente cu doua si trei camere, la un pret estimativ de 1.200 de euro pe metrul patrat. Practic, un apartament de 75 de metri patrati va costa in jur de 90.000 de euro", spune Dragos Stoica, manager Carino.

Cartierul "Carino Sud" se va intinde pe o suprafata de sase hectare, din care aproape un hectar va fi rezervat spatiilor verzi destinate exclusiv locatarilor. La cerere, viitorii proprietari vor putea opta pentru locuri de parcare la subsolul cladirilor, pretul de achizitie crescand in acest caz cu 100, cel mult 200 de euro pe metrul patrat.

"Eu imi sfatuiesc clientii aflati in cautarea unei garsoniere sau a unui apartament sa opteze pentru blocurile noi. Preturile sunt cu 15-20a mai mari, dar nivelul finisajelor si termoizolatiei este net superior locuintelor din blocurile construite inainte de 1989", explica Dan Teodorescu, agent imobiliar.

<a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=334866>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.