Vezi unde sunt cele mai ieftine apartamente din tara

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 11:11
2711 citiri
Vezi unde sunt cele mai ieftine apartamente din tara

Cele mai ieftine apartamente din tara se afla in judetele Cluj si Constanta, potrivit unei analize realizate de imobiliare.ro, care arata ca pretul mediu al apartamentelor noi din Cluj si Constanta  a ajuns la 974 euro pe metru patrat, in timp ce pretul apartamentelor vechi, in Cluj a ajuns la 997 de euro metru patrat, iar in Constanta la 942 de euro, pe metru patrat.

"In mai, variatii mai mari si in crestere ale preturilor au avut loc in general pe segmentul apartamentelor noi. Dezvoltatorii din Cluj-Napoca, de pilda, au ridicat preturile cu 4,4%. Pe de alta parte, proprietarii de apartamente vechi raman in asteptare. Oscilatiile pe acest segment depasesc rareori 1%", sublineaza Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro. 

Pret mediu de 1.419 lei/euro pentru aparamentele din Bucuresti

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna mai la valoarea de 1.419 euro/mp util, in crestere cu 2,1% fata de luna aprilie.

Insa nu toate categoriile de apartamente noi au avut aceeasi tendinta. Si in aceasta luna, cea mai interesanta evolutie au avut-o apartamentele noi cu trei camere, care s-au scumpit cu peste 2%. Garsonierele noi s-au ieftinit cu 2,4% in ultimele treizeci de zile, iar apartamentele cu doua camere au avut o evolutie in scadere cu 0,4%.

In mai, apartamentele vechi din Capitala s-au scumpit cu 0,4%. Valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru aceasta categorie de apartamente a ajuns la 1.105/euro mp de suprafata utila. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele vechi sunt cu mai ieftine cu 11,6%.

Nicio categorie de apartamente vechi din Capitala nu a inregistrat o oscilatie de pret mai mare de 0,5% in ultimele 30 de zile. Apartamentele cu patru camere sunt singurele care s-au ieftinit. In acest caz, scaderea a fost de 0,1%. Garsonierele s-au scumpit cu 0,3%, apartamentele cu doua camere cu 0,2%, iar cele cu trei camere cu 0,5%.

Apartamentele din Brasov s-au scumpit in mai

Preturile apartamentelor din Brasov au inregistrat o evolutie in crestere in luna mai. Conform Indicelui imobiliare.ro, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare in acest oras are o valoare de 876 euro/mp de suprafata utila, cu 0,6% mai mult decat in luna aprilie. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele scoase la vanzare sunt cu 7,4% mai ieftine.

Pretul apartamentelor noi din ansamblurile rezidentiale brasovene a atins valoarea de 915 euro/mp si a scazut in ultimele treizeci de zile cu 2%. In ceea ce priveste apartamentele vechi, pretul solicitat de proprietari a inregistrat o crestere de 0,7%.

In mai, in Brasov, apartamentele vechi s-au scumpit cu 0,7%, pretul acestora urcand de la 867 euro/mp util pana la o valoare medie de 873 euro/mp util.

Dupa mai multe luni de scadere, in mod paradoxal, apartamentele mari, cu patru camere, au cunoscut cea mai mare crestere de pret : +2,6%. Pretul cerut pentru apartamentele cu trei camere a crescut in mai cu 1,7%.

Apartamentele cu doua camere au inregistrat o scadere de 0,1%, iar garsonierele s-au scumpit cu 0,3% in intervalul analizat. In comparatie cu mai 2010, preturile apartamentelor vechi din Brasov sunt in prezent cu pana la 7,7% mai ieftine.

Apartamente sub 1000 euro/mp in Cluj-Napoca

Indicele imobiliare.ro pentru Cluj-Napoca a inregistrat o crestere de 0,8% in mai.

Astfel, pretul mediu pentru apartamentele scoase la vanzare in Cluj-Napoca este de 990 euro/mp util. Valoarea actuala este cu doar 2,7% mai mica decat cea inregistrata in urma cu 12 luni, aici intalnindu-se cea mai mica diferenta dintre toate orasele analizate.

Cresterea de pret a fost resimtita mai ales pe segmentul apartamentelor noi, segment care a influentat evolutia indicelui general la nivelul orasului. Acestea s-a scumpit cu 4,4% in ultimele treizeci de zile, pana la 974 euro/mp.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele vechi scoase la vanzare in Cluj-Napoca a evoluat diferit, coborand din nou sub pragul de 1.000 euro/mp util, pana la valoarea de 997 euro/mp util, in scadere cu 0,8% fata de luna aprilie. Cea mai mare variatie de pret este intalnita in cazul apartamentelor cu doua camere, unde a fost constatata o scadere de 1,7%.

Garsonierele s-au scumpit cu 1,3% in ultimele treizeci de zile, iar apartamentele cu trei camere au avut o crestere de pret de 0,4%. Preturile solicitate in prezent pentru apartamentele vechi sunt cu pana la 5,1% mai mici in comparatie cu luna mai 2010, cea mai mare diferenta fiind inregistrata in cazul unitatilor cu doua camere.

Apartamentele vechi, mai ieftine in Constanta

Sectorul rezidential din Constanta a fost mult mai putin dinamic in comparatie cu celelalte orase mari din tara. Valoarea medie inregistrata de Indicele imobiliare.ro pentru luna mai a ramas neschimbata: 950 euro/mp util. Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi a cunoscut totusi o crestere de 0,4% de la 970 euro/mp util pana la 974 euro/mp util.

Tendinta nu s-a pastrat insa in cazul apartamentelor vechi al caror pret mediu pe metru patrat util a inregistrat, in mai, o scadere de 0,1%, atingand valoarea de 942 euro/mp util. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, preturile solicitate pentru apartamentele din Constanta sunt, in medie, cu 7,6% mai mici.

Pretul mediu de strigare pentru apartamentele din blocurile vechi din Constanta a inregistrat o scadere de 0,1% in luna mai, dupa cresterile usoare din ultimele luni, atingand valoarea de 942 euro/mp util. Apartamentele cu doua camere au inregistrat o crestere timida (0,1%). Mult mai dinamice s-au dovedit a fi garsonierele, care s-au scumpit cu 3,2%.

Apartamentele cu trei camere s-au ieftinit cu 1,5%. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, cea mai mare diferenta de pret se inregistreaza in cazul apartamentelor cu doua camere, 10,2%, iar cea mai mica, de 7,4%, in cazul garsonierelor.

Preturile apartamentelor din Timisoara, cu 3% mai mici in mai

Raportat la tendintele inregistrate de la inceputul anului, preturile apartamentelor din Timisoara au avut o evolutie particulara in mai, inregistrand o scadere de 3%.

Valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru aceasta luna a coborat din nou sub pragul de 800 euro, pana la 779 euro/mp util. La Timisoara, intalnim cea mai mare diferenta de pret fata de aceeasi perioada a anului trecut, care se mentine in continuare la 15%.

Spre deosebire de majoritatea celorlalte orase mari din tara, apartamentele noi s-au ieftinit in intervalul analizat, procentul fiind de 2,3%. Pretul mediu pentru aceasta categorie este de 841 euro/mp util, cu 10,5% mai mic decat in urma cu 12 luni.

In mai, pretul cerut de proprietari si intermediari pentru un metru patrat de suprafata utila in cazul apartamentelor vechi a scazut la 770 euro, fiind cu 2,5% mai mic decat in aprilie. Situatia se prezinta insa diferit pe categorii de apartamente.

Apartamentele vechi cu patru camere au inregistrat o crestere de pret de 2,3%.

Apartamentele cu doua camere s-au ieftinit cel mai mult, cu 3,4%. Garsonierele au inregistrat o scadere de 1,2%, in timp ce pretul apartamentelor cu trei camere a scazut cu 0,7%. In comparatie cu luna mai 2010, apartamentele sunt mai ieftine cu un procent cuprins intre 11,7% in cazul garsonierelor si 15,3% in cazul apartamentelor cu doua camere.

Iasi, pretul mediu al apartamentelor a ajuns la 827 lei/euro

Indicele imobiliare.ro pentru Iasi inregistreaza in mai, o valoare medie de 827 euro/mp util, in crestere cu 1,2%, fata de luna aprilie. In comparatie cu luna mai 2010, preturile solicitate in prezent pentru apartamentele scoase la vanzare in capitala Moldovei sunt cu 8,9% mai mici.

Tendinta de scumpire a fost mai accentuata in cazul apartamentelor noi al caror pret a crescut cu 3,2% in ultimele treizeci de zile. Pretul apartamentelor vechi a cunoscut o crestere de 1% in acelasi interval.

Apartamente putin mai scumpe in Ploiesti

Indicele imobiliare.ro pentru Ploiesti arata, in luna mai, o valoare medie de 900 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi scoase la vanzare in acest oras.

Pretul apartamentelor de aici a inregistrat, in ultimele treizeci de zile, o crestere de 0,6%. In comparatie cu luna mai 2010, preturile solicitate in prezent sunt cu aproape 10,5% mai mici.

#pret apartamente, #apartamente, #piata imobiliara, #valoare apartamente , #Apartamente