Trucuri ieftine pentru o locuinta mai mare

Luni, 02 Noiembrie 2009, ora 09:47
2646 citiri
Trucuri ieftine pentru o locuinta mai mare

Fara a demola sau a construi pereti, apeland la cateva artificii, o locuinta poate parea mai spatioasa daca se tine cont de cateva sfaturi. "Sunt diverse trucuri sau pur si simplu o ergonomie corect gandita, astfel incat spatiul sa fie perceput mai mare", ne-a spus Adrian Iovescu, arhitect si designer de interior la Accent Design.

In primul rand, "senzatia" de spatiu poate fi data de culoarea peretilor. "Culorile pastelate, cat mai deschise, ale peretilor dau senzatia de mare. Pot fi folosite nuante de bleu, vernil, lila, alb", ne-a spus Alina Dinu, arhitect de interior la firma S.C. Brenneka Group S.R.L.

"Amplasarea corecta a mobilierului poate ajuta de asemenea la senzatia de marire a spatiului. Trebuie gandit in concordanta cu legaturile dintre camere, accese, usi, ferestre. Pentru ca senzatia de spatiu sa fie amplificata la maximum este indicat ca mobilierul sa aiba picioare sau sa fie suspendat. "Camera va parea mai mare daca se vede cat mai mult din podea", a explicat Alina Dinu.

Un alt truc folosit de designeri in amenajarea locuintelor pentru a da senzatia de spatiu este crearea de nise. "Se fac anumite locasuri in pereti. Aceste nise, daca sunt si luminate, dau senzatia de adancime. Daca sunt facute pe lungime, dau impresia ca peretele este mai lung, daca sunt scobite pe inaltime, efectul este de perete mai inalt", a precizat Alina Dinu.

"De asemenea, perdelele trebuie sa fie cat mai simple, fara modele, chiar transparente", a adaugat Alina Dinu. Un rol la fel de important in crearea senzatiei de spatiu il joaca si pardoseala. Aceasta trebuie sa aiba aceeasi culoare in toata casa pentru a crea continuitate. 


#camere, #locuinta, #spatiu, #trucuri , #Apartamente

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6386 RON

-0.0149
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  3. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem
  4. Situația complexă a salariilor de la 1 iulie. Patronatele cer un prag mai mare pentru facilitățile fiscale pentru a nu scădea unele venituri