Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Topul celor mai scumpe apartamente. Preturile pornesc de la 200.000 de euro

Topul celor mai scumpe apartamente. Preturile pornesc de la 200.000 de euro


Situate in cartiere exclusiviste, penthouse-urile sunt de regula cele mai scumpe apartamente disponibile spre vanzare in marile orase ale tarii.

Pentru astfel de proprietati, preturile pornesc de la putin peste 200.000 de euro (in Iasi) si ajung pana la doua milioane de euro (in Capitala).

In unele cazuri, locuintele se vand mobilate si au unul sau doua locuri de parcare incluse in pret, potrivit unui studiu al portalului Imobiliare.ro.

Cel mai scump apartament, la un pret de doua milioane euro

Este vorba despre un penthouse tip duplex situat intr-un bloc construit in anul 2009, in zona Soseaua Nordului-Herastrau. Locuinta are sase camere si o suprafata utila de 330 de metri patrati. Proprietatea dispune de mai multe terase, cu o suprafata cumulata de 140 de metri patrati, iar in pretul de achizitie sunt incluse doua locuri de parcare in subteran.

Pus la vanzare la un pret de 1,65 milioane de euro, pe locul al doilea in clasament se situeaza tot un penthouse din zona Herastrau. Apartamentul face parte dintr-un bloc ridicat in anul 2007, are vedere spre cel mai mare parc al Bucurestiului si dispune de o suprafata utila totala de 450 de metri patrati. Spatiul interior este compartimentat in patru camere (living si trei dormitoare), plus dependinte.

Tot in zona de nord a Capitalei, un penthouse finalizat anul trecut are un pret cerut de 1,6 milioane de euro. Proprietatea face parte dintr-un bloc cu cinci nivele, are patru camere si o suprafata utila de aproximativ 217 metri patrati.

Situat la ultimul nivel al unui bloc de patru etaje, un apartament cu vedere spre lacul Floreasca, dar si spre parcul Herastrau, poate fi achizitionat cu 1,5 milioane de euro.

Proprietatea are o suprafata utila de 290 de metri patrati, la care se adauga terasele cu o suprafata cumulata de peste 200 de metri patrati. Impreuna cu apartamentul pot fi achizitionate si doua locuri de parcare, la un pret individual de 15.000 de euro (plus TVA).

Cat costa cel mai scump apartament in Brasov

In orasul de la poalele Tampei, cel mai scump apartament scos la vanzare este un penthouse de tip triplex listat pe Imobiliare.ro la un pret de 600.000 de euro. Locuinta face parte dintr-un imobil construit in anul 2010 in centrul istoric al orasului. Proprietatea dispune de o suprafata utila de 290 de metri patrati si este formata din sase camere, patru bai, o bucatarie si trei balcoane.

La ultimul etaj al ansamblului Europe Residence, un apartament de 300 de metri patrati utili are un pret cerut de aproape 400.000 de euro (399.000 de euro). Locuinta a fost finalizata in anul 2007, este mobilata, iar in pret sunt incluse doua locuri de parcare.

Ce pret au cele mai scumpe locuinte in marile orase

Cel mai scump apartament din Constanta are un pret cerut de 390.000 de euro. Acesta dispune de o suprafata de 180 de metri patrati si este situat la etajul opt al unui imobil amplasat in zona Faleza Nord, cu vedere la mare.

In Cluj-Napoca, un apartament nou construit cu cinci camere, cu suprafata utila de 250 de metri patrati, este scos la vanzare pentru 300.000 de euro. In zona centrala a orasului, un apartament cu cinci camere, situat la etajul superior al unei vile finalizate in anul 2008, are un pret cerut de 290.000 de euro.

In Timisoara, proprietarul unui penthouse tip duplex, nou-construit, cere 330.000 de euro. Apartamentul are patru camere si o suprafata utila de 220 de metri patrati, la care se adauga doua terase cu o suprafata cumulata de 170 de metri patrati.

In Iasi, un apartament tip duplex construit in anul 2006, cu o suprafata utila de 200 de metri patrati, are un pret cerut de 220.000 de euro, iar in zona Copou, un penthouse situat intr-un bloc ridicat in anul 2008, cu o suprafata de 180 de metri patrati, este scos la vanzare pentru 215.000 de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1831 ori