Top al apartamentelor de lux din Capitala

Marti, 27 Mai 2008, ora 10:42
3034 citiri
Top al apartamentelor de lux din Capitala

Cel mai mare pret pe metrul patrat este de 5.000 de euro, iar cel mai mic de 2.900 de euro plus TVA. Majoritatea locuintelor sunt situate in zona Dorobantilor si Herastrau.Cele mai scumpe zece apartamente de lux din Bucuresti au preturi cuprinse intre 400.000 si 1,75 milioane de euro si au o valoare totala de 8,5 milioane de euro, potrivit unui top realizat de compania imo biliara Regatta. Clasamentul este realizat in functie de preturile pe metrul patrat construit ale celor zece locuinte, care variaza de la 2.400 de euro pana la 5.000 de euro. Apartamentele au fost analizate in functie de locatie, suprafata construita, facilitati si arhitectura, se arata intr-un comunicat al companiei.


Astfel, pe primul loc se situeaza un apartament situat in zona Dorobanti - Capitalelor, cu o suprafata de 240 de metri patrati, un living, doua dormitoare, bucatarie, doua bai, doua terase si doua locuri de parcare. Pretul pe metrul patrat pentru aceasta locuinta este de 5.000 de euro, respectiv 1,2 milioane de euro per total.


Al doilea in top este un apartament situat in zona Herastrau si care are o suprafata de 193 de metri patrati, living, trei dormitoare, bucatarie, doua bai, dressing toaleta si trei terase. Pentru aceasta locuinta pretul este de 4.900 de euro plus TVA pe metrul patrat, adica 945.000 de euro.


Ce-a de-a treia locuinta de lux este un apartament cu o suprafata totala de 184 de metri patrati situat la ultimul etaj al unei cladiri cu trei etaje. Pretul de vanzare este de 4.750 de euro plus TVA pe metrul patrat.


Cel mai scump si cel mai ieftin ca valoare totala


Desi nu este clasat pe primul loc, apartamentul de pe a opta pozitie este cel mai scump ca valoare totala, pretul unui metru patrat construit fiind de 3.500 de euro, adica 1,75 milioane de euro. Acesta este un apartament tip duplex situat in Piata Dorobanti, ce se desfasoara pe o suprafata de 500 de metri patrati si include o camera de zi, o sufragerie, o camera de oaspeti, trei dormitoare, trei bai, bucatarie, terase, doua camere la mansarda, un grup sanitar, un garaj de doua locuri si o boxa la parter.


Cel mai ieftin apartament ca valoare totala, dar si ca pret pe metru patrat este ultimul plasat in top.


Acesta este situat in zona Dorobanti si are o suprafata de 122 de metri patrati. Pretul total este de 353.000 de euro fara TVA, la un pret pe metru patrat de 2.900 de euro plus TVA. Locul de parcare costa alti 30.000 de euro plus TVA.