Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Subventia pentru construirea locuintelor va fi de pana la 480 euro/metru patrat

Subventia pentru construirea locuintelor va fi de pana la 480 euro/metru patrat
Limitele minime si maxime de cost pe metru patrat pentru care se vor acorda subventii in anul 2007, prin Programul national pentru sprijinirea subventiei de locuinte, vor fi cuprinse intre 400 si 480 euro, potrivit unui proiect de hotarare al Ministerului Transporturilor si Constructiilor."Anual se vor stabili anumite limite pentru subventiile acordate tinerilor care isi construiesc locuinte. Peste aceste limite nu se va putea trece, iar in cazul in care costurile vor fi mai mari, se va putea acoperi in limita prevazuta pentru anul respectiv", a declarat luni pentru agentia NewsIn, Ministrul Delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Lazlo Borbely.

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului a finalizat deja un proiect de hotarare conform caruia limitele de cost pe metru patrat pentru subventionarea locuintelor ridicate de tineri, program aprobat prin OUG 51/2001, sunt de 480 euro/metru patrat pentru cladiri cu maxim un etaj si 400 euro/metru patrat pentru cladiri cu mai mult de un etaj.

Cunatumul maxim al subventiei se stabileste in raport cu un pret de cost nespeculativ, impus periodic de Guvern in functie de evolutia tarifelor pe piata constructiilor. In stablirea costurilor nu sunt luate in vedere si locuintele sau apartamentele tip duplex, cele cu finisaje sau ornamente speciale, precum si cele cu dotari cum ar fi piscina, sauna, sera, crama etc.

"Stabilirea unei limite pentru subventiile acordate elimina eventualele preturi speculative", a explicat ministrul delegat.

Programul national pentru sprijinirea construirii locuintelor proprietate personala perevede acordarea unei subventii de 20% din pretul constructiei pentru tinerii casatoriti, familiile ramase fara adapost datorita unor calamitati naturale sau accidente si persoanele evacuate ca urma a retrocedarii imobilelor. Din luna august 2006, beneficiarii au inceput sa depuna cererile pentru acordarea subventiei pentru anul 2007, banii urmand sa ajunga la acestia dupa finalizarea locuintelor.

NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 874 ori