Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Specialistii recomanda investitiile in apartamentele vechi

Specialistii recomanda investitiile in apartamentele vechi

Sectorul rezidential poate fi o destinatie buna pentru investitii pana la sfarsitul acestui an, fiind posibil ca in primavara piata sa isi revina usor. Preturile ar putea sa creasca din nou, insa profiturile nu vor mai veni in principal din revanzare, ci din inchirieri, conform analizei realizate de birourile retelei RE/MAX Romania. Pentru perioada ramasa pana la sfarsitul anului, pentru investitorii mici si medii, reprezentantii retelei imobiliare RE/MAX recomanda investitiile in apartamentele vechi in vederea inchirierii, precum si in imobilele ce se preteaza amenajarii ca spatii de birouri.

Pentru Bucuresti, specialistii RE/MAX recomanda investirea in apartamente vechi in zonele propice inchirierii, pentru ca, desi acest tip de apartamente s-a ieftinit, piata chiriilor nu a inregistrat scaderi.

Apartamentele vechi au cele mai mari corectii si se pot achizitiona la preturi bune relativ la randamentul posibil de obtinut prin inchirieri, mai ales ca piata inchirierilor nu a suferit corectii corelate cu cea a apartamentelor vechi, spun reprezentantii RE/MAX.

In Cluj-Napoca, data fiind cresterea economica a zonei si cererea mare de apartamente, reprezentantii RE/MAX recomanda pentru investitii sectorul rezidential in general, fara diferente intre imobilele vechi sau noi.

La Timisoara, cererea mare pentru inchirieri de apartamente de lux poate aduce randamente bune investitorilor.

"In ultima luna s-au inregistrat cereri in special pentru inchiriere de apartamente in imobile noi, de lux, aceasta cerere depasind cu mult oferta existenta pe piata", arata Luminita Schiopescu, asociat de vanzari RE/MAX EdyInvest, Timisoara.

"In Ploiesti, in conditiile actuale de piata, noi suntem orientati catre bugete normale, intre 50.000 si 200.000 euro, pentru rezidential", a aratat Paul Dumbravanu, broker/owner RE/MAX Star Ploiesti.

Dincolo de sectorul rezidential, specialistii RE/MAX recomanda si investitii in segmentul de birouri, unde cererea va continua sa creasca, pe masura ce tot mai multe companii vor dori spatii moderne.

"In unele orase, precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara etc. cererea este 'consacrata' deja pe acest segment si isi mentine trendul ascendent. In Ploiesti, insa, constatam in ultima perioada o ascensiune absolut remarcabila a cererii pe acest segment si credem ca tendinta se va mentine pe termen mediu", a aratat Paul Dumbravanu.

In privinta terenurilor, reprezentantii RE/MAX recomanda zonele aflate in plina dezvoltare in provincie, cum ar fi zona de sud a judetului Timis sau zonele limitrofe unor orase in expansiune, precum Braila, Galati si Timisoara.

Desi randamentele investitiilor imobiliare sunt pe o panta descendenta, specialistii RE/MAX estimeaza ca o investitie facuta pana la sfarsitul acestui an, pe principiile enumerate anterior, poate aduce profituri medii chiar si de 20 la suta pe urmatoarele 12 luni.

RE/MAX Romania face parte din cea mai performanta retea imobiliara din intreaga lume - RE/MAX -, care inregistreaza o valoare medie anuala a tranzactiilor de circa 4,5 milioane de dolari pe agent imobiliar.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3201 ori