Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Se dau apartamentele vechi la suprapret?

Se dau apartamentele vechi la suprapret?

Diferenta dintre preturile apartamentelor vechi si cele ale imobilelor noi este de doar 100 de euro, spun specialistii in imobiliare. "In zona 1 Mai, diferenta de pret pe mp util intre un apartament vechi si unul nou este de doar 100 de euro", a declarat Iulian Niculae, broker imobiliar la agentia Victoria Consult intr-un interviu acordat 3idei.ro.

"Exista diferente intre pretul de listare initial si pretul de tranzactie de pana la 20%", a declarat Iulian Niculae, broker imobiliar la agentia Victoria Consult, in cadrul unui interviu acordat 3idei.ro.

In opinia acestuia, de la inceputul anului 2011 s-a observat un interes crescut al cumparatorului de a achizitiona. Mai mult, faptul ca programul Prima Casa se apropie de sfarsit a catalizat interesul anumitor cumparatori de a finaliza cat mai repede tranzactia.


In ceea ce priveste diferenta dintre apartamentele vechi si noi, brokerul imobiliar spune ca in zona 1 mai, diferenta/mp util este de doar 100 de euro.


Potrivit acestuia, se pot intalni diferente de 40% intre pretul apartamentelor vechi si cel al apartamentelor noi, in functie de dimensiunea imobilului.


In ceea ce priveste zonele rezidentiale ca Alba-Iulia, Palatul Parlamentului, Regina Elisabeta, diferenta dintre preturile apartamentelor vechi si a celor noi este de doar 5%.


"Desi au fost construite in anii 1980, blocurile din zona Unirii-Universitate au apartamente moderne, spatioase, cu un grad de risc seismic scazut, nefiind asimilate apartamentelor vechi", au declarat specialistii in imobiliare in cadrul unei conferinte organizate de Imobiliare.ro.


Zona Unirii continua sa ramana o zona rezidentiala cu apartamente mai scumpe cu 20% decat pretul mediu pe piata real estate din Bucuresti.


Vezi video pe 3idei.roTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1782 ori