Se dau apartamentele vechi la suprapret?

Joi, 31 Martie 2011, ora 14:55
2016 citiri
Se dau apartamentele vechi la suprapret?

Diferenta dintre preturile apartamentelor vechi si cele ale imobilelor noi este de doar 100 de euro, spun specialistii in imobiliare. "In zona 1 Mai, diferenta de pret pe mp util intre un apartament vechi si unul nou este de doar 100 de euro", a declarat Iulian Niculae, broker imobiliar la agentia Victoria Consult intr-un interviu acordat 3idei.ro.

"Exista diferente intre pretul de listare initial si pretul de tranzactie de pana la 20%", a declarat Iulian Niculae, broker imobiliar la agentia Victoria Consult, in cadrul unui interviu acordat 3idei.ro.

In opinia acestuia, de la inceputul anului 2011 s-a observat un interes crescut al cumparatorului de a achizitiona. Mai mult, faptul ca programul Prima Casa se apropie de sfarsit a catalizat interesul anumitor cumparatori de a finaliza cat mai repede tranzactia.

In ceea ce priveste diferenta dintre apartamentele vechi si noi, brokerul imobiliar spune ca in zona 1 mai, diferenta/mp util este de doar 100 de euro.

Potrivit acestuia, se pot intalni diferente de 40% intre pretul apartamentelor vechi si cel al apartamentelor noi, in functie de dimensiunea imobilului.

In ceea ce priveste zonele rezidentiale ca Alba-Iulia, Palatul Parlamentului, Regina Elisabeta, diferenta dintre preturile apartamentelor vechi si a celor noi este de doar 5%.

"Desi au fost construite in anii 1980, blocurile din zona Unirii-Universitate au apartamente moderne, spatioase, cu un grad de risc seismic scazut, nefiind asimilate apartamentelor vechi", au declarat specialistii in imobiliare in cadrul unei conferinte organizate de Imobiliare.ro.

Zona Unirii continua sa ramana o zona rezidentiala cu apartamente mai scumpe cu 20% decat pretul mediu pe piata real estate din Bucuresti.

Vezi video pe 3idei.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Județele din România în care piața imobiliară „duduie”. Unde e cel mai convenabil să îți cumperi o casă nouă
Județele din România în care piața imobiliară „duduie”. Unde e cel mai convenabil să îți cumperi o casă nouă
Se vând mai multe apartamente, la prețuri mai mari. Informațiile publicate de agenția de cadastru arată că piața imobiliară este pe plus în mai multe județe din țară și București, iar...
#apartamente vechi, #imobile, #pretul corect al apartamentelor, #piata imobiliata, #piata de real estate, #broker imobiliar, #apartamente in zone rezidentiale , #Apartamente