Romanii sunt dispusi sa cumpere un apartament de maxim 80.000 de euro

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 13:05
1547 citiri
Romanii sunt dispusi sa cumpere un apartament de maxim 80.000 de euro

Bugetele pe care potentialii clienti le au la dispozitie pentru a cumpara o locuinta sunt intre 60.000 si 80.000 de euro pentru apartamente cu 2 sau 3 camere, fata de 2010, cand bugetele acestora erau cel putin cu 10% mai reduse, arata un studiu realizat de Be Igloo.

Totodata, numarul persoanelor care vor sa cumpere o locuinta in scopul unei investitii s-a dublat fata de anul trecut, reiese dintr-o analiza comparativa realizata de Be Igloo pe un esantion de peste 3.500 de persoane cu varste cuprinse intre 30 si 55 de ani din mediul urban, intervievati in 2010 - 2011, la un targ imobiliar anual.

Studiul a relevat o majorare a bugetului potentialilor clienti pentru cumpararea unei locuinte, dar si o documentare mai buna a acestora in ceea ce priveste procesul de achizitie si situatia actuala a pietei imobiliare.

Circa 250 de oameni din cei 1.500 chestionati in 2011 (17%) sunt interesati sa cumpere o locuinta in scopul unei investitii, respectiv pentru a o inchiria, fata de 150 din 2.000 de chestionati in 2010 (7.5%) care planuiau sa faca aceasta investitie in 2010.

Principalele metode de finantare pentru achizitie preferate de potentialii clienti sunt ca si in 2010, Prima Casa si creditele imobiliare.

"Aceasta analiza ne confirma preconizarile pe care le-am facut inca de anul trecut si anume ca piata imobiliara merge pe un drum ascendent.

Am intalnit in randul celor interesati sa cumpere un apartament, persoane mult mai documentate despre conditiile de finantare ale bancilor, de ceea ce ofera piata, despre proiecte noi, implicit de proiectele pe care noi le promovam si le vindem" a declarat managing partner Be Igloo, Nimrod Zvik.

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
#romani, #apartament, #locuinta, #piata imobiliara, #pret apartament , #Apartamente