Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primaria Capitalei dispune de 43 milioane lei pentru cumpararea de apartamente de pe piata

Primaria Capitalei dispune de 43 milioane lei pentru cumpararea de apartamente de pe piata

Primaria Capitalei are disponibile, pentru 2007, 43 milioane de lei pentru achizitionarea de apartamente de pe piata libera pentru a le folosi ca locuinte de serviciu, a precizat vineri Aurora Abas, director de investitii la Primaria Capitalei.

"Prima editie a targului de apartamente este un prilej de a cunoaste mai bine oferta dezvoltatorilor pentru a incepe unele discutii vizand achizitionarea de apartamente de pe piata libera, conform Legii 114. La nivelul Bucurestiului exista o cerere destul de importanta de locuinte sociale, iar Primaria are in vedere acele apartamente construite dupa anul 1980. Dintre proiectele noi pe care le-am vazut la targul Condominium ne-am putea orienta spre cele cu un pret de maximum 1.200 de euro/mp", a precizat Aurora Abas.

Piata imobiliara romaneasca este considerata de autoritatile centrale si locale drept atractiva pentru investitori deoarece rata profitului este mai ridicata fata de alte piete locale din regiune. Cu toate acestea, se impune un parteneriat public-privat in dezvoltarea urbana integrata pentru a se atenua diferentele care vizeaza calitatea locuirii.

"Calitatea locuirii in zonele urbane este posibila prin accesarea fondurilor europene prin programele FEDER si JESSICA, dar numai in sistem de parteneriat public-privat. In prezent, elita bucuresteana doreste sa locuiasca numai in anumite zone si asta contribuie la accentuarea dezechilibrului de dezvoltare urbana. Un alt factor important este si lipsa fortei de munca bine calificate in constructii, a managerilor de proiect, precum si a unei infrastructuri de utilitati care sa corespunda nivelului de dezvoltare actual al imobiliarului", a declarat Bogdan Suditu, consilier in cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT).

Conform multor analisti, pe termen lung, piata va intra intr-o rutina a expansiunii, corelata cu dezvoltarea infrastructurii, iar piata serviciilor va cunoaste o concentrare in care apartamentele vechi vor fi tranzactionate la nivelul zonei.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1043 ori