Prima casa e cea mai importanta achizitie din viata unei persoane. Cum o alegeti?

Miercuri, 31 August 2016, ora 12:28
4551 citiri
Prima casa e cea mai importanta achizitie din viata unei persoane. Cum o alegeti?

In viata fiecaruia dintre noi vine un moment in care ne dorim sa avem propria noastra locuinta. Dupa alegerea partenerului de viata, gasirea casei potrivite pentru noi este o grea provocare pentru noi.

Decizia pe care o vom lua ne va influenta probabil tot restul vietii prin faptul ca in spatiul pe care-l vom alege, ne vom petrece mai mult de jumatate din existenta noastra, motiv pentru care vom cauta ca acel spatiu sa acopere cat mai multe din nevoile pe care le avem.

Datorita numeroaselor oportunitati pe care le ofera atat ca locuri de munca cat si ca posibilitati de petrecere a timpului liber, locuintele din capitala sunt mult mai cautate decat cele din restul tarii.

Daca v-ati decis sa va cumparati un apartament in acest oras, oferta este una foarte bogata in optiuni pentru toate buzunarele, iar primul pas cu care trebuie sa-l faceti este sa cercetati piata actuala pe site-urile imobiliare de anunturi de la proprietari din Bucuresti.

Localizarea

Avantajele pe care le ofera capitala au si ele un pret. Datorita faptului ca se intinde pe o suprafata de 228 km2, accesul facil la un drum principal precum si distanta pana la locul de munca sunt foarte importante in decizia selectarii unei locuinte deoarece pierdem tot mai mult timp in trafic acumuland stres care ne scade productivitatea muncii si ne creste iritabilitatea si nervozitatea, ceea ce duce pe termen lung la o imbatranire prematura a celulelor nervoase.

Structura

Dupa ce ati gasit zona cea mai potrivita pentru a va lua o locuinta, verificati starea in care se afla blocul in care doriti sa va mutati, structura, fundatia, buletinele de calitate pentru ca vor influenta costul de intretinere al apartamentului pe termen lung.

Faptul ca Bucurestiul se afla intr-o zona cu o activitate seismica destul de crescuta, respectarea standardelor de constructie nu trebuie neglijate, de aceea e indicat sa evitati cladirile cu pereti interiori din rigips simplu deoarece sunt mai putin rezistenti.

Daca nu va permiteti o locuinta noua, e important ca ea sa fie construita dupa cutremurul din anul 1977 deoarece dupa aceasta tragedie s-a pus un accent mai mare pe masurile de siguranta ale imobilelor.

Particularitati

Compartimentarea, finisajele si modul in care sunt proiectate bucataria, baia si dependintele conteaza mult nu doar in privinta confortului oferit, variantele de amenajare reducandu-se in cazul in care peretii nu au unghiuri drepte de 90 de grade.

Locul de parcare, spatiile verzi si de joaca pentru copii sunt si ele importante si influenteaza pretul locuintei pe care doriti sa o cumparati. E indicat sa fiti atenti cu locuintele aflate de mult timp la vanzare, deoarece acestea ar putea sa aiba vicii ascunse.

Dintre toate criteriile, bugetul de care dispunem este factorul de baza care influenteaza cel mai mult achizitionarea unei locuinte.

Bugetul - problema eterna

Ideal este sa cumparati o locuinta doar cand dispuneti de toti banii necesari, insa foarte putine persoane isi permit acest lucru. Pusi fiind intre a inchiria si a achizitiona o locuinta, majoritate romanilor prefera varianta a doua, chiar daca apeleaza la un credit bancar, datorita diferentei nesemnificative intre suma lunara care se plateste pentru o chirie comparativ cu cea pentru un credit, iar dupa achitarea sumei (alaturi de inerentele comisioane si dobanzi pe care orice banca le percepe), deveniti proprietari cu drept deplin asupra locuintei.

Prima casa

In ideea sprijinirii persoanelor care achizitioneaza pentru prima data o locuinta si nu au beneficiat in trecut de credit ipotecar, Guvernul Romaniei a lansat in 2009 creditul prima casa, acesta fiind un program care garanteaza 80% din valoarea imprumutului pentru cumpararea locuintei in limita a 60.000 euro, fondul de garantare prima casa avand asigurat pentru 2016 un plafon total de garantare de 1.690 milioane lei ce permite finantatorilor acordarea de credite Prima Casa in valoare de aproximativ 3.380 milioane lei.

Faptul ca pentru beneficiari nu exista limita de varsta in accesarea creditului Prima Casa il face foarte atractiv pentru populatie.

Creditul poate fi accesat pe o perioada de minim 120 luni si maxim 360 luni, putand fi folosit doar pentru achizitionarea unui locuinte finalizate, a unei locuinte nefinalizate, aflate in diverse stadii de constructie, dar ce urmeaza a se achizitiona imediat dupa finalizarea ei (banca va emite o promisiune unilaterala de creditare) sau la construirea unei locuinte.

In concluzie, daca a venit momentul sa va cumparati propria locuinta, inainte de a lua o decizie, analizati toate aspectele care vor determina siguranta si confortul dumneavoastra pentru ca in acel spatiu o sa va petreceti mai mult de jumatate din viata.

#apartamente proprietari Bucuresti, #anunturi proprietari Bucuresti, #prima casa apartament , #Apartamente