Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima Casa: 75% dintre cererile aprobate au fost pentru apartamente vechi

Prima Casa: 75% dintre cererile aprobate au fost pentru apartamente vechi

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a aprobat, pana luni, 5.900 de contracte de garantare pentru achizitia de locuinte prin programul "Prima Casa", 75% dntre acestea fiind pentru apartamente vechi. Valoarea solicitarilor reprezinta 250.000 euro, adica un sfert din bugetul alocat de guvern, de un miliard de euro.

"Pana pe 19 octombrie au fost aprobate circa 5.900 de solicitari de garantare pentru programul «Prima Casa», dintre care 25% pentru contractarea de locuinte noi, construite dupa 2008, si 75% pentru locuinte vechi, de dinainte de 2008. (...)

Pana acum 25% din fondul alocat acestui program a fost angajat", a declarat, joi, Rodica Ionescu, consilier al presedintelui FNGCIMM, la Romania Construct Forum 2009, organizat de Mediafax.


Ea a reamintit intentia Fondului de a sprijini firmele mici si mijlocii de dezvoltare imobiliara pentru a obtine finantare, prin introducerea unui produs de garantare a 80% creditelor luate de acestia pentru constructia de locuinte, daca au antecontracte semnate pentru circa 75% din suprafata.


"Au fost critici de ce nu se solicita mai multe garantii pentru locuinte noi, ci pentru vechi. Prin acest instrument vrem sa sprijinim dezvoltatorii", a spus Ionescu.


Persoanele care vor sa ia credite prin programul "Prima Casa" platesc un avans de 5% pentru o locuinta de maximum 60.000 euro sau de 3.000 euro plus diferenta din pretul de achizitie, iar rata dobanzii este EURIBOR (rata solicitata intre principalele banci din zona euro la depozitele pe piata interbancara) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite in euro, respectiv ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) plus maxim 2,5 puncte procentuale.


Marja include si nivelul total al comisioanelor percepute de finantator.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2183 ori