Nanette Real Estate Group va construi 2.000 apartamente in Ucraina

Marti, 25 Martie 2008, ora 15:47
1009 citiri
Nanette Real Estate Group va construi 2.000 apartamente in Ucraina

Compania de dezvoltare imobiliara Nanette Real Estate Group, care are in derulare proiecte de circa 2.000 de apartamente in Romania, a ales sa intre pe piata din Ucraina prin achizitia a 15% din capitalul unei alte firme imobiliare si are in plan constructia a 2.000 de locuinte in Kiev.

Nanette a achizitionat prin intermediul unei subsidiare, circa 15% din actiunile companiei cipriote Olimpia Real Estate LLC, pentru care a achitat 3,9 milioane de euro. Potrivit dezvoltatorului imobiliar, Olimpia Real Estate LLC detine la randul ei o companie din Ucraina, proprietar al unui teren de 118.000 mp in centrul orasului Kiev, unde Nanette are in plan sa  construiasca pe acest teren circa 2.000 de apartmente.


Tranzactia s-a realizat din resurse financiare proprii, insa pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar, Nanette si partenerii de afaceri au in plan imprumuturi bancare sau chiar atragerea de noi investitori. "Am cercetat de mult timp intrarea pe piata imobiliara din Ucraina. Avem in plan sa minimalizam riscul investitiilor prin atragerea de noi parteneri si investitori renumiti ca si in cazul proiectelor din Europa Centrala si de Est. Credem ca Ucraina si Kievul in special reprezinta un potential, iar noi vrem sa il exploatam la maxim" a declarat presedintele Nanette, Shaul Lotan.


Compania de dezvoltare imobiliara a semnat anul trecut un acord de principiu pentru achizitia unui lot de teren cu o suprafata de 31.000 metri patrati in zona de nord a Capitalei, unde urmeaza sa construiasca in urmatorii doi-trei ani, aproximativ 900 de apartamente. Nanette sustine ca investitia totala in constructia celor 900 de apartamente se va ridica la 87 milioane de euro si spera sa obtina 123 milioane de euro din vanzarea locuintelor, acesta fiind cel de-al treilea proiect al companiei in Bucuresti si cel de-al cincelea in Romania.


Nanette Real Estate Group a mai achizitionat un lot de teren in zona Savinesti, pentru care a platit 1,27 milioane euro, unde vor fi ridicate, in urmatorii doi ani, 400 de apartamente, dar si un alt teren cu o suprafata de 10.000 de metri patrati, situat in zona Lacul Morii, unde intentioneaza sa construiasca alte 300 de apartamente, investitie de 29 de milioane de euro.


Dezvoltatorul imobiliar a anuntat ca va mai achizitiona alte doua terenuri cu o suprafata totala de 23.000 de metri patrati si in Timisoara, unde va construi doua proiecte rezidentiale, iar investitia se va ridica la 48 milioane euro.


Compania e detinuta in proportie de 49% de dezvoltatorul imobiliar olandez Nanette Real Estate Group, iar din iunie 2006 a fost listata pe piata investitiilor alternative (AIM Market - alternative investments market) la bursa din Londra. Compania este prezenta pe pietele din Polonia si Ungaria, iar peste 75% dintre investitiile realizate pana in prezent sunt realizate in orasele poloneze.