Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mivan isi revede strategia si va finaliza cele 10 malluri Tiago in 5 ani in loc de 3 ani

Mivan isi revede strategia si va finaliza cele 10 malluri Tiago in 5 ani in loc de 3 ani

Compania irlandeza Mivan Development si-a regandit strategia pentru cele 10 proiecte Tiago Malls, pe care urmeaza sa le construiasca in Romania, de la o perioada de trei ani la cinci ani, urmand a finaliza doua malluri anual pana in 2013, au anuntat astazi reprezentantii companiei.

"Vom continua investitiile pe care ni le-am propus in Romania cu toate problemele actuale de pe piata financiara. Nu vom renunta in nici un caz la proiectele noastre insa ne vom schimba strategia si vom face malluri mult mai atractive care sa ne asigure garantia succesului. Astfel, vom extinde perioada de finalizare a proiectelor si cred ca vom finaliza doua proiecte in fiecare an", a declarat directorul de vanzari alMivan Development, Marius Barbu.


Potrivit acestuia, in 2009 urmeaza a fi inaugurat totusi un singur mall, in Oradea, care era programat initial pentru inaugurare in luna noiembrie a acestui an, iar pentru 2010 sunt in planul de deschideri al companiei, centrele comerciale Tiago din Ploiesti si Bacau.

"Am regandit si reorientat proiectul de la Oradea si din aceasta cauza vom intarzia cu circa patru-cinci luni inaugurarea. In plus, in luna martie vor fi demarte lucrarile la alte doua Tiago Malls in Ploiesti si Bacau, perioada de executie fiind de circa 14 luni si urmeaza apoi sa vorbim si despre alte proiecte", a adaugat Barbu.


Reprezentantul Mivan Development a mai a adaugat ca pentru patru malluri exista deja finantare asigurata in totalitate, iar pentru al cincelea se duc negocieri avansate. "Nu se pune problema finantarii, desi conditiile sunt mult mai drastice in prezent. Avem finantarea pentru patru malluri, iar pentru al cincelea negociem inca. Bancile au inasprit conditiile, ne cer mult mai multe garantii si o lista prestabilita cu cat mai multe contracte ale chiriasilor", sustine directorul de vanzari al Mivan Development.


Printre orasele unde Mivan mai are in plan constructia de malluri se mai numar Targu-Mures, Brasov, Sibiu, Galati, Iasi, Baia Mare si Craiova.


Compania irlandeza Mivan Development,in colaborare cu grupul irlandez Moritz, au anutat initial ca vor investi circa 700 mil euro in constructia a zece malluri, in Romania. Numele proiectului Mivan Development realizat in colaborare cu Moritz este Tiago Malls si reprezinta cea mai mare investitie in mall-uri anuntata in Romania, potrivit reprezentantilor companiei.


Mivan Group este una dintre marile companii internationale de constructii si dezvoltari imobiliare, cu birouri in Marea Britanie, Europa, Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu  si Orientul Indepartat.

Mivan opereaza in Romania din 1998 ca parte a joint-venture-ului Mivan-Kier, unde a finalizat un proiect in valoare de 140 milioane de dolari, in cadrul Programului de Locuinte Sociale si de Alimentare cu Apa al Guvernului Romaniei. Pe langa cele 10 mall-uri Tiago si un ansamblu de 651 de apartamente in Bucuresti, New Town Residence, Mivan mai are in portofoliu si mallul Liberty Center din Bucuresti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1725 ori